Jeden z użytkowników zwrócił mi uwagę, ze nie pokazałem nigdzie swojego auta, więc nadrabiam zaległości

Przy okazji zauważyłem, że nie mam zbyt wielu ciekawych zdjęć

Auta szukałem długo, warunkiem było: bezwypadkowość, sedan, 3.0 TFSi, hak (na rowery), , polskie pochodzenie, automat. Po prawie roku poszukiwań odpuściłem sobie wymagania HUD'a, foteli komfortowych, adaptacyjnego tempomatu itp. :D
Obejrzałem wiele "bezwypadkowych okazji"

Zaraz po zakupie auto wyglądało tak (na zimówkach):
Zimówki, jak się okazało - były już "na wykończeniu", więc po zimie poszły "na smietnik". Niestety - letnie dodane do auta były w jeszcze gorszym stanie i nawet ich nie zakładałem

Opony z barkiem chroniącym felgę - na "wszelki wypadek":
Dlaczego? Żona lubi czasem podjechać tak blisko do krawężnika, że...

Na nowych kołach auto prezentuje się bardzo ładnie:
Wbrew początkowym obawom - na takich kołach auto pozostało zaskakująco komfortowe!
W środku nic szczególnego: alcatnara, 3G+, ładna kierownica:
Podczas wymiany kół okazało się, że tarcze hamulcowe są już grubo poniżej minimum

Spokojnie mogę polecić - sprawują się bardzo dobrze.
Później "mały" remont skrzyni DSG (bagatela - ok. 15 000 PLN) - wymiana sprzęgieł i naprawa mechatroniki. Całość prawdopodobnie spowodowana przegrzaniem oleju a to za sprawą... zaworu chłodzenia skrzyni:
do wtyczki dostawał się płyn chłodzący i korozja spowodowała uszkodzenie przewodu. To znowu - brak załączania obiegu chłodzącego:
Co ciekawsze - błąd w żaden sposób nie był sygnalizowany przez komputer a jak się okazało - występował już przed sprzedażą

Po wymianie sprzęgieł i mechatroniki auto otrzymało customowy soft skrzyni zwiększający ciśnienia na sprzęgłach (aby nie było uślizgów) oraz mniejsze kółko kompresora i soft podnoszący moc. Wyniki wyglądają całkiem nieźle a osiągi są... na razie wystarczające

Nie ma nic za darmo - zmiany są okupione wyższym spalaniem i koniecznością tankowania paliwa 98.
Obecnie auto szykuje się na kilka zmian serwowanych przez kolegę VAGPatric: HUD + nowa szyba i nowa deska, kamery 360, lane assist, side assist, rozpoznawanie znaków, poliftowe fotele konturowe z wentylacją i masażem, AMI. Fotele w skórze będą "słabo" pasować do reszty auta w alcantarze, ale co zrobić?

Zastanawiałem się, czy doposażać auto, czy dołożyć do innego, ale użytkownicy Forum zgodnie opowiedzieli się za doposażeniem - więc "jedziemy z koksem". Auto stanie się "niesprzedawalne" ze względu na nieseryjne wyposażenie