Krótka historia:
Od wielu miesięcy poszukiwałem auta kolejnego po Mazda 6. Początkowo ciekawym i dość uniwersalnym autem wydało mi się właśnie A6 Allroad. Szukałem różnych alternatyw ale ciągle lider był niezmienny

Ostatnim argumentem kupna auta rocznego był fakt, że spora utrata wartości już nastąpiła i udało się znaleźć model tak wyposażony, że w momencie zakupu drugiego takiego w Europie na sprzedaż nie było. Mam więc nadzieję, że sprzedając za kilka lat uda się nieco zachęcić kupujących właśnie wyposażeniem tego modelu i faktem, że to Allroad a nie avant, których jest sporo.
Sam zakup planowałem pierwotnie pod koniec 2019 roku ale zmiany podatkowe zadecydowały by była to końcówka 2018 roku.
Auto:
Audi A6 C7 Allroad 3.0 BiTDI @ 320KM / 650Nm
Rocznikowo końcówka 2017 roku, kupione jako roczne auto w Berlinie z Audi Gebrauchtwagen Plus.
Z pełną świadomością wziąłem model C7 jak mamy już C8 (poza Allroad). Nowe wnętrze nie do końca do mnie przemawia, przód wygląda jak radiowóz < każdy ma swój gust

Wyposażenie:
Oczywiście nie wypisze tu wszystkiego bo zajmę kilka ekranów. W dużym skrócie to poprzedni kupujący wybrał niemal większość możliwych opcji windując cenę do niemal maksymalnej.
Z ciekawszych opcji:
- przednie fotele wentylowane i z masażami,
- nagłośnienie Bang&Olufsen
- Matrix LED,
- Head Up Display,
- asystent automatycznego parkowania,
- aktywny tempomat i line assist,
- ogrzewanie postojowe,
- MMI Touch z kartą SIM i wbudowanym WiFi oraz wzmocnienie sygnału LTE dla telefonu,
- ...
Kilka zdjęć:
Zrobione w pierwszych dnia po odbiorze:
- Od pierwszego tankowania już z Archoil AR6900-D MAX
- 18.01.2019 - wymiana oleju w silniku (Ravenol VMP 5w30 + Archoil AR9100) i filtrów: powietrza, paliwa, kabinowego
- 19.01.2019 - czyszczenie i konserwacja tapicerki skórzanej