Także ten tego
Była przednia zabawa na Torze w Poznaniu. Pogoda dopisała. Pierwszy z przejazdów poniżej filmik na facebooku - tak wiem wszystko mnie wyprzedza, coś tam skrzypi itd...
Skrzypi bo brat podniósł na maksa kiere (elektryczne sterowanie) i plastiki ocierały. wystarczyło z 1mm obniżyć i już było cicho.
Wyprzedzają bo - jeszcze podczas praktyk zagotowałem hamulce nie jeżdżąc nawet na maksa. W pewnym momencie pedał wpadł w podłogę a hamulce prawie zero reakcji - ratowałem się pompując pedał. z resztą autem jeszcze musiałem wrócić do Anglii więc nie było co przeginać. A tak naprawde żal mi było tak auta katować
Zabawa i tak była przednia mimo Defektu ubocznego - Niestety po kilku rundach na torze auto zaczęło kopcić dość mocno więc musieliśmy zakończyliśmy imprezę
Tak czy inaczej tegoroczny wyjazd do PL to :
4x nowe Michelin PS4S
Nowe tylne tarcze hamulcowe Zimmermann + Klocki
Zregenerowane turbiny x2
Olej + Filtr oleju + filtr paliwa + płyn chłodniczy + płyn wspomagania + uszczelki pod kolektory, szpilki i masę innych pierdółek i płynów
Wyczyszczone intercoolery + nowe węże ciśnieniowe
Jakaś cysterna paliwa
Łącznie wydałem chyba z 9tys zł na auto - teraz to musi jeszcze KUUUUUPĘ czasu pojeździć
Dawno mnie tu nie było a sporo się zmieniło.
Niestety stało się coś co raczej się tym silnikom nie zdarza. Awaria ciśnienia oleju i zatarty silnik.
Po wstępnych oględzinach ratowanie silnika się nie opłacało. Więc padło na przeszczep. Udało mi się zgarnąć silnik z wersji RS6 PLUS.
Przy okazji wyjętego silnika wpadło trochę modów i nowych części - IC Wagnera, Turbiny robione przez Perun Turbo przygotowane na 650 kucy, sportowe wkładki ITG, wyprute prekaty, Usunięte SAI. Dodatkowo przerobiona całkowicie chłodniczka oleju.
I Na koniec oczywiście strojenie
Tak wiem na wykresie jest tylko 530 ale przy temp 34 stopni na zewnątrz. Przy bardziej rozsądnych temp. powinno spokojnie być ok 560 bhp
W tym roku jeszcze wpadły Bilsteiny B16 i udało mi się wpakować na przód nowe tarcze hamulcowe, tzw Wavy
Także ten tego - trochę się podziało przez ostatnich kilka lat
Dołożone:
Tempomat, kamerka cofania + kamera przód, elektryczne składanie lusterek, spryskiwacze lamp.
Zmienione z rns-d na rns-e + bluetooth z a4 b6/b7.
Przeróbka tylnych lamp na full led.
Przeróbka przednich lamp na black hella + bixenon + druga soczewka na światła drogowe.