witam kolege
tak, dobrze zrozumiales. W ASO zaczynam wlasnie 3 roku (robie szkole zawodowa tutaj). C6 nie za bardzo mi sie podoba we wnetrzu, C7 jest ladne i wewnatrz i w srodku, ale - to dosc mlody samochod i duuuuzo kosztuje. Jedyny silnik ktory mi w nim odpowiada to 3.0TFSI z kompresorem. No ale jak juz wspomnialem jest bardzo drogi jak na moje smieszne zarobki w wysokosci 900Fr miesiecznie (pisze o tym bo nie jest to zadna tajemnica i wszyscy tutaj wiedza ile kto zarabia podczas uczeszczania do szkoly). Jest to samochod na wskros pelny elektroniki i kazda smieszna naprawa jest dosc droga. W C5 i B6/B7 podoba mi sie symetria deski rozdzielczej ktora powrocila dopiero w najnowszym A4 B9. Poza A6 mam jeszcze A3 8L z 1.6 AEH w ktorym zmienialem w grudniu uszczelke pod glowica, uszczelniacze zaworow i zrobilem rozrzad. zajelo mi to dwa dni (pracowalem oczywiscie z ELSA i robilem to oczywiscie pierwszy raz). Moje kryteria zakupu byly nastepujace: ladna karoseria, ladne wnetrze - musi byc czarne, i silnik v6/v8 ktory tez fajnie sie prezentuje i przyjemnie pracuje, pieniadze oczywiscie tez graly role, chociaz tutaj mialem lekko wieksza swobode. Po nieudanym poszukiwaniu (zawsze cos bylo nie tak, albo stan techniczny tragedia w porownaniu do przebiegu i ceny, albo stan wizualny porazka). Niestety w tym kraju okazje zdarzaja sie bardzo rzadko i blyskawicznie znikaja. Wydaje mi sie je ASN jest silnikiem bezproblemowym, jezeli oczywiscie jest regularnie serwisowany i samochod sam w sobie jest do ogarniecia i da sie go utrzymac za relatywnie nie duza kase. Nie posiadam wlasnego warsztatu i gdy chce cos zrobic to musze brac wolne i mam na to warsztat ASO dostepny tylko w weekendy wiec nie chcialem sie oczywiscie pakowac w zakup np. mega taniego w zakupie 3.2 w Audi A4 B7 z bzyczacym lancuchem, bo nie mam ochoty wyciagac calego silnika/ i technicznie nie jest to takie proste i szybkie za pierwszym razem. Wole rozrzad na pasku, zdejme rano przod i wieczorem zjezdzam z podnosnika. Tak jak juz wspomnialem samochod w dobrym stanie niestety musi troche kosztowac, ale za to mam juz przy nim wszystko zrobione i o nic nie musze sie martwic. Chociaz jak patrze czasem na ogloszenia na Alledrogo, to dochodze do wniosku ze wcale tak duzo nie dalem za niego. Tutaj takie samochody, z przebiegiem w granicy 200 000 km kosztuja okolo 10 000zl. Fakt nikt juz ich specjalnie nie picuje wystawiajac na sprzedaz i troche zniechecaja wygladem bo sa zazwyczaj brudne i wewnatrz i na zewnatrz, ale przeciez te same samochody z oryginalnym przebiegiem powiedzmy 200 000km na Alledrogo kosztuja i po 20 000 zl po przyjezdzie do naszego kraju. Tutaj kosztuja duzo mniej, bo przy stawce ponad 180 Fr/godzine pracy mechanika w ASO nie za bardzo oplaca sie robic w takim samochodzie rozrzad czy wymieniac hamulce bo koszt naprawy wynosi prawie / lub przewyzsza wartosc samochodu, a wiadomo ze nie tylko to trzeba wymienic, zawsze znajdzie sie jakies duperele. Co mi sie podoba to fakt ze samochody na Alledrogo maja piekne zdjecia, sa porzadnie wyczyszczone i (chce w to wierzyc widzac dane 220/260 tys km) maja oryginalny, stosunkowo nieduzy przebieg. Po wymianie powiedzmy wachaczy i rozrzadu mozna nimi przeciez dalej jezdzic bez problemu. Tylko ze ja nie jestem na tyle odwazny by ryzykowac zakup takiego samochodu i potem prosicz szefa zeby znowu dal mi dwa dni w weekend bo musze cos przy samochodzie zrobic ktory kupilem za 2500Fr. Inna sprawa jak sie ma w domu warsztat a nie mieszka w bloczku.
[ Dodano: 2017-06-03, 13:36 ]
polecam odwiedzic strone z ogloszeniami
Autoscout 24 w Szwajcarii
[ Dodano: 2017-06-03, 13:39 ]
aha gdyby ktorys z kolegow mial pytania co do jakiegos samochodu ktory sobie znalazl na podobnym portalu ogloszeniowym to sluze pomoca w zakresie tlumaczenia i ew. sprawdzenia historii serwisowej w ASO
[ Dodano: 2017-06-03, 18:59 ]
[quote="joter82"]serwus,
- sline był już w '02 ?
od wrzesnia 2002
podaje link z info:
S Line Sports package for the Audi A6