W planach była A6 z 2.8 pod maską, koniecznie quattro i manual, ale po poszukiwaniach odpusciłem 2.8 bo nie mogłem nic znalesć nic w dobrym stanie. Tak natrafiłem na 2.4 ale rónież z quattro i manualem, i tak już zostało.
Sporo w aucie od chwili zakupu zrobiłem, bo pewne detale mnie poprostu wkurzały i poprzedni włąsciciel na pierdoły przymknął oko. Zrobione/ wymienione między innymi:
- kompletne sprzęgło Sachs
- rozrząd kompletny
- oleje filtry to normalka (łącznie ze skrzynią - odradzam mobila 75W90)
- heble przód tarcze klocki ATE ( od razu mówię ODRADZAM!!!) Wymienione ponownie na ATE PoWER DISC
- świece, przewody, cewka.
- wszystkie podciśnienia
- niektóre wahacze
- itd itp.
Do zrobienia:
- heble tył (klocki na pewno frodo, a tarcze cały czas myślę.) ZROBIONE!!
- powoli chyba czasm na amorki chociaż na tyle były wymieniane SACHSY ale po 3 latach nie wiele z nich zostało...nie wiem czemu, wadliwe?
- mikrostyk w drzwiach kierowcy (czekam na cieplejsze dni) ZROBIONE!!
- skrócenie ko?cówek tył, bo za bardzo wystają i mnie delikatnie wpieniają. ZROBIONE!!
- zlikwidowanie wycia w zbiorniku paliwa, ale nie mam pojęcia jak się za to wziać. Od razu mówię że to nie pompka wyje.
Trochę danych technicznych.
Silnik: 2.4 benzynka + gaz
Napęd: QUATTRO
Skrzynia: manual
Zawias: fabrycznie obniżone komfortowe 1BE
Hamulce: seria
Wyposażenie:
Standardu nie bede opisywał, bo każdy zna.
Z ciekawszych rzeczy to na pokładzie mam powiedzmy pakiet S-line albo coś w tym stylu, ponieważ są :
- sportowe kubełkowe fotele - rewelacja
- inna gałka zmiany biegów
- kierownica trójramienna S
- no i zawias 1BE
- nagłośnienie BOSE
- ksenon - niestety hid-y ale są i dają rade;) spryski by się przydały.
Teraz mody jakie zostały wykonane.
Zmieniona gazownia, bo na poprzedniej nie dało się jeździć. SIedzi teraz STAG 300+, MJ, i reduktor KME GOLD.
- przciemnione szyby
- chromowane ramki na zegary
- lusterka chrom
- tylnie lampy IN-PRO
- alu od S6 235/40/18 ori.
- radio Apline CDA 9881 Ri + Skrzynia clarion + wzmaciacz blaupunkt. Wszystko spięte razem z BOSE.
- polerka halogenów, bo były w opłakanym stanie. Poobijane od kamieni itd.teraz jest super, i nawet świecą:P
Plany:
- dokładki w kolor
- moze czarna skórka?? Jeszcze zobaczymy.
A teraz fotki:)