Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Granatowe A6C5 kurczaka

Prezentacja w/w aut.
Michal_ST
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Michal_ST » 19 sty 2017, 20:51

Nie łam się auto jak auto psuje się ja już mam na to olewający stosunek bo zrobi się to zrobi nie zrobi się to nie zrobi.
Jeśli masz gotówkę na kolejne auto to wystaw swoje nieco poniżej rynkowej wartości. Umów się w słoneczny dzień wysusz auto (masz problem z wodą). W dzisiejszych czasach jak nie nabajerujesz to auta nie sprzedasz. Wiem że to jest nieuczciwe ale w umowie jest zapis że kupujący zgadza się ze stanem faktycznym.
Nikomu nie wierz na słowo - na wszystko bierz papier :)
Ps: Społeczność forum https://a6klub.pl :)

Awatar użytkownika
czarnykurczak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: czarnykurczak » 19 sty 2017, 21:41

Mam problem z wodą, elektryką (być może jedno wynika z drugiego), przednie amortyzatory do wymiany, chyba przegub prawy się poddaje, czujniki cofania wariują, wydech do poprawy po pseudofachowcu. Pewnie we wnętrzu też znalazłoby się trochę rzeczy do poprawienia (chociażby przyciski na panelu klimy). Do tego właściwie zupełny brak wyposażenia, manual no i ośka. Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuda.
Były 2 golfy, jest audi :).

Jeszcze sobie kupię golfa mk4... R32 ;)

Michal_ST
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 165KM
Paliwo: Benzyna

Post autor: Michal_ST » 19 sty 2017, 21:58

Jak ja bym miał wyliczać co dla mojego egzemplarza dolega to było by wiele mam zrobioną listę na której jest 40 pkt ale do Niej nie zaglądam bo nie chce się załamywać. Wszyscy do okoła mówią że narzekam tylko na auto. Fakt chciałbym nowszy egzemplarz ale cóż tego mnie nie nie stać naprawić wiec się nie przejmuje.
Zrobisz jak uważasz ale musisz w końcu zdecydować na ile Ci się opłaca walka z autem i czy jesteś w stanie kupić coś lepszego i w dobrym stanie :)
Nikomu nie wierz na słowo - na wszystko bierz papier :)
Ps: Społeczność forum https://a6klub.pl :)

joter82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotrek
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7T 230KM
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: joter82 » 20 sty 2017, 13:30

Michal_ST pisze: mam zrobioną listę
piona kolego
Michal_ST pisze:Wszyscy do okoła mówią że narzekam tylko na auto.
z moją żoną na czele - tylko byś kase w auto ładował..
Michal_ST pisze:Fakt chciałbym nowszy egzemplarz
za hooy nie chcialbym c6, tzn gdyby siedziały tam jedyne słuszne silniki, patrz 2,7pb ;) to może...ale dobrze zrobiona c5 (z listą na której tylko tankowanie pisze) jest w hooy pancernym autem, wygodnym i nie rzucającym się w oczy - zwlaszcza złodziejskie

[ Dodano: 2017-01-20, 13:30 ]
do autora postu, widze po fotach ze skorupa nawet zadbana, dlatego na takie pierdoly to bym sie spiął i porobił.

wydaje mi się, że masz awers do fury bo trafiasz w nieodpowiednie miejsca w celu ich usunięcia. Nie dygaj, też tak miałem, po zakupie swojej pojechalem na wymianę rozrządu i uszczelnenie - ponad 2 miechy spierd**** bo fajansy nie ogarneli kilku spraw.

poszukaj dobrego warsztatu z tą elektryką i wodą

a przyciski na klimie - to powod żeby złomować ? :)

Awatar użytkownika
czarnykurczak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: czarnykurczak » 20 sty 2017, 16:41

Powód żeby złomować to ogólne problemy z elektryką i marny stan wnętrza. Przyciski na klimie to tylko przykład. Do wymiany jest boczek na drzwiach kierowcy, kierownica, cała konsola środkowa, podłokietnik, plastiki przednich foteli, pasy się nie zwijają, zagłówek pasażera, wykładzina (po dwóch zalaniach na pewno gnije), trzeba deskę zrzucić żeby zobaczyć czy tam nic nie gnije po 2 zalaniach. Gdzieś stoi woda, bo czasem jak się włączy klimę to smród idzie niewiarygodny.

PS przydałoby się też zregenerować przednie lampy (albo kupić nowe), bo światła mijania dają porównywalnie do pozycji.

joter82
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotrek
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7T 230KM
Paliwo: Benzyna+LPG

Post autor: joter82 » 20 sty 2017, 20:55

czarnykurczak pisze:pasy się nie zwijają
pranie w delikatnym roztworze wody z mydłem mogą je zreanimować
czarnykurczak pisze:Gdzieś stoi woda
panie, nie sprawdzałem Twoich postów dlatego zapytam kolokwialnie: o odpływie pod akumulatorem słyszałeś ?

pi razy oko, na te wszystkie bolączki odnośnie wnętrza, przy odrobinie szczęścia na alleszajsko myśle że w tysiaku się zmieścisz łącznie z robocizną i przesyłkami.

don't give up

pozdro

Awatar użytkownika
czarnykurczak
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: czarnykurczak » 20 sty 2017, 21:41

Odpływ czysty jak łza a woda się leje do wnętrza. Podejrzewam jakąś dziurę w obudowie filtra albo gdzieś w tamtych okolicach, zwłaszcza że jak jedziemy to mi się kobieta skarży, że wieje zimnem spod deski.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja