Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[A6 C5] Czyli moja niunia w maksymalnie eleganckim stylu

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nexsus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

[A6 C5] Czyli moja niunia w maksymalnie eleganckim stylu

Post autor: Nexsus » 13 wrz 2016, 21:25

[center]Obrazek [/center]
Witam wszystkich z gromadzonych i każdego z osobna kto miał ochotę zajrzeć do tego tematu.
Na początku zacznę od tego, że całkowicie przypadkiem się tu pojawiłem! A to czemu? Już tłumaczę. Otóż jako dumny posiadacz pierwszego swojego pojazdu tj. Renault Kangoo I z bardzo dynamiczną jak i nie zawodną jednostką 1.4 8V 75 KM naturalnie miała pewien magiczny wlew do podtlenku gazotu zaraz w tylnim zderzaku ! Była to wersja RXE to, że tak powiem jakby mieć 2x S-Line, bo miałem, aż ELEKTRYCZNE SZYBY I KLIMATYZACJE. Ale nie o tym teraz. Mimo, iż to był szrot starałem się dbać o niego niczym byłby to Mercedes Klasy S. I tutaj doszliśmy do sedna przypadku. Od zawsze marzyłem o Mercedesie, Klasa E to był mój zdecydowany wybór od zawsze, W124,210, Coupe, Sedan. W każdym rozdziale mojego krótkiego jeszcze życia wybór był zawsze jeden, gwiazda. Gdy zdobyłem to prawko, wytłukłem się Renault i nadszedł czas na zmianę, miałem odłożonych kilka groszy jeszcze, to wiadome jak to w młodym życiu, nie ma co ukrywać, rodzice dorzucili swoje(Spłacone dla śmieszków :) ) i rozpoczyna się poszukiwanie. Szukam Klasy E w sedanie, silniki 2.4,2.6 nawet 3.2, tylko benzyna. Wszyscy dokoła w dalszym ciągu szaleli za Audi, pomyślałem, a co mi szkodzi zerknę. Cel był prosty, limuzyna, A8 ,A6 . A8 odrzuciłem po chwili, taaa, koszty. Jako, że wielki ze mnie chłop w dosłownym tego wyrażenia znaczeniu chciałem duże auto, ( Serio, w A4 B5 ledwo się mieszczę, z B6 jest już lepiej xD) i w końcu znalazłem ją, moja niunia. W Brandenburgi, 198 tysięcy przebiegu, ZIELONA SKÓRA( byłem w szoku jak to zobaczyłem na żywo), kolor czarny, drobna wgniotka na lewym błotniku. Warto. i tak oto na weekend, wchodząc rano z kawą do garażu stała ona. Radości było masę, chyba każdy to kiedyś poczuł kiedy moc twojego pojazdu wzrasta z 75 km do 165 KM ponieważ to ARJ.

Dla wytrwałych :D Kontynuując, na start wrzucona na podnośnik, od spodu pełen serwis, każda część serwisowa, patrzyłem na to z uśmiechem na twarzy, nawet opony były z 2000 roku i było ich 5 tak samo jak i 5 felg :) Dekra stwierdziła stan zawieszenia na bardzo dobry jak na ten rocznik (2000). Wymieniłem z przodu hamulce i parę innych gratów, na start wypadło jakieś tysiąc złotych, plus następne półtorej rejestracje itp. Samochód przyprowadziłem w czystej, ale to czyściutkiej benzynie, chyba rozumiecie co to znaczy dla młodego chłopaka ^^ Na benzynie jeździłem jakieś pół roku, od Grudnia 12 2015 roku do Lipca 13 2016 wtedy dla niuni nadeszło nieuniknione. Drugi rodzaj paliwa, LPG. Graty AC, komp. STAG 300, reduktor na 300 KM. Jest się czym bawić, ale śmiechy hihy, a tu nowe wydatki, świece, kable, rozrząd, opony, padła chłodnica, podciśnienia, odma wszystko się praktycznie skumulowało i jak hipoteka łączy małżonków tak FV u mechanika połączyła mnie z niunią na co najmniej najbliższe parę lat :D Ale ja nie narzekam.

Obecnie stan techniczny auta po wymianie ostatniej części tj. dwóch amorków z tyłu oceniam na perfekcyjny, stan wizualny to trzeba ocenić samemu. Do auta staram się używać kosmetyków najwyżej jakości :)
Jakie mody? Ktoś by napisał za chwile rolka 19' i 50 mm niżej. ^^ Nie. Jako osoba robię wszystko dla siebie nie pod publikę. Zawsze robię to co mi się podoba. Jedynie co będzie zmienione w tym aucie to chce zrobić ciemne szyby pomimo, iż mam roletę (W sedanie ponoć to jakiś unikat przynajmniej tyle się dowiedziałem od osoby zachwycającej się na parkingu :D ) to i tak razi wszystko, a ciemne szyby też mi się podobają, zmieniam felgę na 16, to również dlatego, że mam nowe opony Yokohamy(Polecam, nie ma bardziej poetycznych opon po zakrętach nawet taką krową na standardowym zawiasie) 16.
Stan licznika na chwilę obecną to jakieś 214000
Wyposażenie? Z tych ciekawych rzeczy to roleta z tyłu, tiptronic z funkcją zmiany biegu przy kierownicy, ale w przyszłych postach wrzucę zdjęcie ze środa, tylko muszę tam trochę posprzątać... ^^
Skóry (To zawsze jest u mnie kryterium przy szukaniu pojazdu, kocham skórzaną tapicerkę) zielone, nazwy zabijcie, nie znam, ale butelkowa zieleń, pierwszy raz w życiu widziałem taki kolor skór :D
Navi mówione, 4x Elektryczne szyby, Climatronic, wręcz taki standard na A6 zdaję mi się.
Parę fotek na zachętę więcej, jako, że podzielam z kolegami pasję zazwyczaj uprawiamy Night riding po ulicach i okolicach naszego miasteczka (+/- 20.000 tysięcy mieszkańców, rubież wschodniej Polski, to już prawie Ukraina w dzisiejszych czasach, a w czasach świetności samo centrum :) ) to występuje tu też wiele innych aut, mam nadzieje, że to nie będzie problemem dla was. Pozdrawiam, Mikołaj, mam nadzieje, że nie zanudziłem i miło się czytało :) Lubie robić zdjęcia, gdy trafi mi się ładna scenografia więc myślę, że często coś powrzucam.

PS: Większa rozdzielczość zdjęć pojawi się na dniach tylko muszę nabrać weny twórczej.

Michal_ST
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Michal_ST » 13 wrz 2016, 23:27

Auto wygląda bardzo ładnie <okok> do granicy masz kawałek to jeszcze nie UA. Często zdarza mi się jeździć w stronę Chełma :)
Nikomu nie wierz na słowo - na wszystko bierz papier :)
Ps: Społeczność forum https://a6klub.pl :)

Awatar użytkownika
Nexsus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Nexsus » 14 wrz 2016, 10:07

Michal_ST pisze:Auto wygląda bardzo ładnie <okok> do granicy masz kawałek to jeszcze nie UA. Często zdarza mi się jeździć w stronę Chełma :)
Do rzecznej 100metrow do przejścia 7 km :)

Michal_ST
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Michał
Rocznik: 2000
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.4 165KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna

Post autor: Michal_ST » 14 wrz 2016, 14:59

Może jakiś mini Spot kolego?? :)
Nikomu nie wierz na słowo - na wszystko bierz papier :)
Ps: Społeczność forum https://a6klub.pl :)

Awatar użytkownika
Nexsus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Nexsus » 15 wrz 2016, 19:33

Michal_ST pisze:Może jakiś mini Spot kolego?? :)
Zależy gdzie i kiedy :)

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja