cajar pisze: Tylko mi powiedz, jak Ci się udało zejść do spalania 8,7 na trasie?
Mam odcinek gdzie jest bardziej z górki niż pod górkę hehe, sam się dziwiłem ale to jest do zrobienia, ostatnio Zamość-Tomaszów miałem 9,3 spalanie Ogólnie teraz nie resetowałem spalania przez ostatnie około 1000km i mam średnią 15,8 więc kolorowo nie jest
To chyba z moim S6 jest coś nie tak Dziś jadąc ekspresówką od Piask do Lublina z prędkością 90km/h na tempomacie - 12L. Innym razem jadąc dosyć szybko średnie z trasy mi wyszło 14,5L. Zwykle mam właśnie na trasie 13,5-14,5L. Spalania typu <9L to mogę osiągnąć tylko jak jadę z górki i skasuję na komputerze - wtedy przez chwilę jest około 9L, ale dosłownie momentalnie idzie powyżej 10..11L - nawet na tempomacie mając około 100km/h
cajar pisze: A to 9,3 to tak delikatnie jadąc, czy normalnie?
Delikatnie, bardzo delikatnie i bez tempomatu, z tego co zauważyłem to u mnie na tempomacie jest większe spalanie niż bez niego, chodzi głównie o to, że z górki tempomat wyhamowuje, a bez niego auto sie toczy
Przy stałej prędkosci 70-80km/h, bez tempomatu na równej drodze mam tymczasowe spalanie około 8,0-8,5
Może coś w tym jest.. Właśnie wydaje mi się, że tempomat mocniej "ciągnie" na utrzymanie prędkości niż jak się trzyma nogę na gazie Bo kiedyś na trasie Chełm-Lublin udało mi się osiągnąć średnie 9,7 - jechałem wtedy bez tempomatu, większość czasu 70...80 a momentami do 100.
Nowości:
-Grill z RS6
-Znaczek w grillu przemalowany na czarno PlastiDipem, muszę jeszcze tylko przemyśleć uchwyt od otwierania maski, pasowało by go skrócić i też na czarno zrobić żeby nie wystawał
-Tylna blenda z polifta
No i jak zwykle wosk po umyciu
Szukam teraz zderzaków, kupiłem w ciemno tylny za 1200 i okazał się lekko połamany a tego spawać się nie da, więc leży w garażu Kupiłem na allegro drugi, ale sprzedawca w rezultacie go nie wysłał bo zaczął coś kręcić. Szukam nadal...
Fotki(wiem wieeem, grill nie pasuje do zderzaka, no ale trzeba jakoś wytrzymać zanim kupie od RSa):
Plany:
-Pełen pakiet RS
-Wydech z kwasówki
-Tylne lapmy polift, albo czerwona folia na kierunkowskaz i całe czerwone.. Jakieś sugestie?
-Na następne lato brake kit z RSa + jakaś ładna felga 19"
Ostatnio zmieniony 16 sie 2014, 11:50 przez Kamilson100, łącznie zmieniany 1 raz.
Niestety, plastik w zderzakach od rs ma oznaczenie PUR, nie da się go spawać, 6 na 6 firm w których byłem nie podejmuje się działania. Dodatkowo u mnie przy samym mocowaniu jest pęknięcie o czym sprzedawca nie byl uprzejmy poinformować. To nikt z forum, żeby nie było
Zderzak przedni w aso razem z kratkami to wydatek okolo 6000, tylny chyba 2500, wiem bo dzwoniłem, za tą cenę nie będę sie pakować. Chyba ze w ostateczności
Widziałem ten temat, trochę boje się żywicy, słyszałem że przy zmianach temperatur lubi to pękać w miejscu klejenia, chyba że mnie ktoś wyprowadzi z błędu, bo kompletnie się na tym nie znam
Ostatnio zmieniony 12 cze 2014, 22:00 przez Kamilson100, łącznie zmieniany 1 raz.
Widze że szykuje się nie mała metamorfoza twojej S6 -tki. Z niecierpliwością czekam na postępy twowjej pracy. Co do zderzaków to lipa że takie paści ci się trafiły no ale jak widać jest to towar deficytowy o nie tani. Powoidzenia w modzeniu fury.