Audi S6 // RS6 Shadow line look
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.6 ADP 101KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
yyyy.... a co dokładnie? Z miską to była taka akcja, że jakiś geniusz nie zastosował podkładki pod korek i ten się zapiekł. Przy próbach odkręcania połamał się klucz i przy okazji rozwalił sam otwór w korku (zrobił się okrągły).
W związku z czym jak byłem w na ogarnianiu wycieków z chłodnicy oleju w www.motogajdy.pl przyspawano mi ampula do korka i od samej temperatury spawania korek puścił
Teraz oczywiście mam już nowy korek i podładkę
Co do miski to nic z niej nie cieknie etc więc jej nie ruszałem
A tutaj fotka po spawaniu:
[ Dodano: 2011-10-29, 21:07 ]
ÂŻeby nie było że nic się nie dzieje - w tym tygodniu kupiłem nowy zderzak przedni od RS6. Dzisiaj go sprawdziłem w świetle dziennym -> ÂŁADNY!
Ekipa z wawy ma się czego obawiać, bo na wiosnę to mój samochód będzie najpiękniejszy
W związku z czym jak byłem w na ogarnianiu wycieków z chłodnicy oleju w www.motogajdy.pl przyspawano mi ampula do korka i od samej temperatury spawania korek puścił

Co do miski to nic z niej nie cieknie etc więc jej nie ruszałem

A tutaj fotka po spawaniu:
[ Dodano: 2011-10-29, 21:07 ]
ÂŻeby nie było że nic się nie dzieje - w tym tygodniu kupiłem nowy zderzak przedni od RS6. Dzisiaj go sprawdziłem w świetle dziennym -> ÂŁADNY!
Ekipa z wawy ma się czego obawiać, bo na wiosnę to mój samochód będzie najpiękniejszy

Przyznaje, że nieco się opierniczam, a lista rzeczy do ogarnięcia się nie kurczy 
- regeneracja/wymiana rozrusznika
- ogarnięcie tematu czujników poziomu benzyny w baku
- wymiana sterownika wentylatorów
Jako że nabyłem ładny zderzak z RS6 to zastanawiam się nad dorzuceniem do samochodu przednich czujników parkowania
Ktoś się orientuje jak dużo trzeba przy tym rzeźbić? Kable, sterowniki, moduły etc???
Co do tuningów to na pewno trzeba zrobić dolot na lux, a później na pewno będę coś działał nad poprawą wydechu.
Na koniec, jak już wspominałem, strojenie ECU
Chodzi mi po głowie wrzucenie nowego gwintu z regulacją twardości.
Tymczasem myślę jeszcze nad poprawą wyglądu tyłu. Na pewno muszę kupić znaczek Audi, a następnie będą 2 opcje:
- przyciąć seryjną tab. rej
- zmienić blendę na EU

- regeneracja/wymiana rozrusznika
- ogarnięcie tematu czujników poziomu benzyny w baku
- wymiana sterownika wentylatorów
Jako że nabyłem ładny zderzak z RS6 to zastanawiam się nad dorzuceniem do samochodu przednich czujników parkowania

Co do tuningów to na pewno trzeba zrobić dolot na lux, a później na pewno będę coś działał nad poprawą wydechu.
Na koniec, jak już wspominałem, strojenie ECU

Chodzi mi po głowie wrzucenie nowego gwintu z regulacją twardości.
Tymczasem myślę jeszcze nad poprawą wyglądu tyłu. Na pewno muszę kupić znaczek Audi, a następnie będą 2 opcje:
- przyciąć seryjną tab. rej
- zmienić blendę na EU
- sebastian855
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sebek
- Rocznik: 1997
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T AEB 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG