Audi A6C5 wersja Ritz?
Audi A6C5 wersja Ritz?
Witam serdecznie wszystkich użytkowników forum. Od niedawna jestem posiadaczem Audi A6c5 limousine 99r 2.4 165km LPG. Auto kupione od znajomego który sprowadził je z Niemiec. Twierdzi on że jest to wersja limitowana a6c5 z planowaną głowicą do 185km (podobno sprawdzał na hamowni w serwisie audi gdy kupił). Mówił mi że jest to wersja RITZ ale nigdzie nie moge znaleźć informacji o takim modelu. Ma ono złoty kolor, webasto,jasny kolor tapicerki, część zawieszenia z A8, kierownice z S6 (podobno na zamówienie oryginalna), był w niej zamontowany lepszy telefon niż w "normalnych" wersjach (nazwy nie podam ponieważ kolega go wymontował) i inne dodatki podobne w pozostałych audi. Jeśli ktoś posiada jakieś informacje prosiłbym o wpis. Pozdrawiam
- Krix0
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Artur
- Rocznik: 1999
- Moje auto: Allroad C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI CANA 190KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Straszny mix czesci zawieszenia z A8, troche S6 wnetrza, wyglada na jakies mody no ale, w audi 80 byl raz taki mix nazwywal sie competition i wyszlo ich niecale 2500 sztuk.
Pomoglem ?
Daj pomógł Ciebie nic nie kosztuje a mnie motywuje.
Nie zapomnij napisać czy problem znikł po otrzymanych radach, dla potomnych
Daj pomógł Ciebie nic nie kosztuje a mnie motywuje.
Nie zapomnij napisać czy problem znikł po otrzymanych radach, dla potomnych

wyszło ich trochę więcej KolegoKrix0 pisze:Straszny mix czesci zawieszenia z A8, troche S6 wnetrza, wyglada na jakies mody no ale, w audi 80 byl raz taki mix nazwywal sie competition i wyszlo ich niecale 2500 sztuk.
2500 czarnych, tyle samo czerwonych i srebrnych czyli razem 7,5k
a co do pytania o wersję A6 to skoro wyszła mocniejsza z fabryki to na wlepie w bagażniku podana moc powinna też być większa , więc na początek może trzeba sprawdzić co jest na naklejce.
Auto kupiłem od kolegi nie z komisu. Od niego dowiedziałem sie ze te wersję a6 mialy byc wyprodukowane do sieci ekskluzywnych hoteli o nazwie Ritz, lecz siec upadła i auta poszly na handel. On sprowadził to auto w 2012 roku i byl 1 właścicielem w kraju. Auto sprawdzałem u diagnostyk oraz znajomego mechanika fascynata audi, obydwaj potwierdzili ze auto na pewno nie było bite. Mechanik mowil ze faktycznie rozni sie wyposażeniem od innych a6, lecz kolega od ktorego kupiłem nie "tuningowal " auta. Na masce i z tylu na klapie jest naklejka Ritz, co oczywiście nie jest dla mnie żadnym faktem. Jedyne rozwiazanie jak juz ktos wspominał to jechac do ASO i wszystkiego powinienem sie dowiedzieć. Jaki jest koszt takiej usługi ktos wie?