P
DLA PORÓWNANIA .. JAK WYGLĄDAŁ GDY BYŁ KUPIONY A JAK TERAZ

A TERAZ POPISZEMY

Witam wszystkich !
W koncu znalazem czas aby dodać zdjęcia i pochwalić się moim autem w którym zrobiłem chyba wszystko

Odkąd kupiłem auto zostało zrobione :
Oleje,filtry,płyny,rozrządy,wymiana zaworu EGR, wymiana płyny oraz przewodów hamulcowych, wymiana ksenonu, polerka kloszy , polerka halogenów, wymiana tylnych lamp na led-owe dectane , wymiana zawieszenia na s6 , zakup nowych kół z felgami audi rs5 , wymiana stabilizatorów , wachaczy , regeneracja maglowanicy , pomalowanie calego nadwozia wraz z plastikami ktore wczesniej byly szare , polakierowanie grila, atrap , zalespek na czarny piano , wymiana hamulcy , zabezpieczenie nadkoli barankiem, caly audtodetaling wnetrza i po lakierowaniu z zewnatrz , usuniecie wycieraczki tylnej , wymiana pior wycieraczek przednich, czyszczenie komory silnika,zabezpieczenie profili zamknietych , i wiele innych rzeczy o ktorych pewnie nie sobie przypomne i dopisze ..... zdjecia mysle mowia same za siebie ...
zdjecia opis z renowacji :
1. Zaczęło się od demontażu elementów takich jak grile,atrapy, lamy, progi , listwy, znaczki , i innych elementów plastikowych auta
2. Następnie przygotowałem elementy plastikowe tj gril dolny i górny oraz zaślepki halogenów a także znaczki , zostały wyszlifowane, pomalowane podkładem oraz przygotowania do lakierowania na czarny połysk fortepianowy
3. przygotowanie szarych progów oraz listw , szlifowanie oraz podkład z przygotowaniem pod lakierowanie w kolor auta
3. zawiezienie halogenów, zderzaka oraz zaślepek halogenów do spawanie
4. halogeny zawiezione na polerowanie
5. wyszlifowanie oraz oczyszczenie nadkoli oraz zabezpieczenie czarnym "barankiem"
6.wyszlifowanie nadwozia auta , nałożenie środka wgryzającego się w blachę na rdze , szpachlowanie oraz położenie podkladu
7. usunięcie chromów auta , niestety zostały uszkodzone także był zakup nowych
8. zakup nowych błotników (stare zardzewiałe) oraz położenie baranka od wewnątrz dla zabezpieczania na przyszłość
9. na stałe wyleciała też tylna wycieraczka
10. zakup czarnej foli do lamp , aby okleić z tyłu światła przeciwmgielne znajdujące się nad rejestracją
11. zakup nowych oryginalnych ramek rejestracyjnych audi centrum , taki smaczek

Było pewnie tego więcej ale pamięć za krótka ,)
1/10 tego co udokumentowałem podczas renowacji :
A teraz proszę o wasze zdanie jak wam się podoba bądź też nie