Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi a6 c5 quattro avant black JAK NOWY

Prezentacja w/w aut.
Awatar użytkownika
dominik-a6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Audi a6 c5 quattro avant black JAK NOWY

Post autor: dominik-a6 » 22 lis 2014, 20:48

TAKIE SĄ EFEKTY PRAC :

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

P
Obrazek Obrazek

DLA PORÓWNANIA .. JAK WYGLĄDAŁ GDY BYŁ KUPIONY A JAK TERAZ :)

Obrazek Obrazek

A TERAZ POPISZEMY :)

Witam wszystkich !

W koncu znalazem czas aby dodać zdjęcia i pochwalić się moim autem w którym zrobiłem chyba wszystko :) audi ogolnie jest w stanie idealnym znam jego historię od a-z ..... najpierw auto kupił znajomy w salonie audi w polsce za kwotę 270tys zł , nastepnie po 5 latch odkupil je moj drugi znajomy za kwote 60 tys zł . az w koncu ja je odkupilem po 6 latach za kwotę 15 tys zł ... Proszę sobie oszczędzić tekstów w stylu bo 2.5 tdi jest taki siaki i owaki bo uważam ze dotyczy to aut które przyjeżdżają z Niemiec z przebiegiem 600 tys km sa cofane na 150 i potem jak ktoś najedzie do 200 tys to ma problemy .... albo ze rozrząd kosztuje 3000 zl i w gore .....

Odkąd kupiłem auto zostało zrobione :

Oleje,filtry,płyny,rozrządy,wymiana zaworu EGR, wymiana płyny oraz przewodów hamulcowych, wymiana ksenonu, polerka kloszy , polerka halogenów, wymiana tylnych lamp na led-owe dectane , wymiana zawieszenia na s6 , zakup nowych kół z felgami audi rs5 , wymiana stabilizatorów , wachaczy , regeneracja maglowanicy , pomalowanie calego nadwozia wraz z plastikami ktore wczesniej byly szare , polakierowanie grila, atrap , zalespek na czarny piano , wymiana hamulcy , zabezpieczenie nadkoli barankiem, caly audtodetaling wnetrza i po lakierowaniu z zewnatrz , usuniecie wycieraczki tylnej , wymiana pior wycieraczek przednich, czyszczenie komory silnika,zabezpieczenie profili zamknietych , i wiele innych rzeczy o ktorych pewnie nie sobie przypomne i dopisze ..... zdjecia mysle mowia same za siebie ...

zdjecia opis z renowacji :

1. Zaczęło się od demontażu elementów takich jak grile,atrapy, lamy, progi , listwy, znaczki , i innych elementów plastikowych auta
2. Następnie przygotowałem elementy plastikowe tj gril dolny i górny oraz zaślepki halogenów a także znaczki , zostały wyszlifowane, pomalowane podkładem oraz przygotowania do lakierowania na czarny połysk fortepianowy
3. przygotowanie szarych progów oraz listw , szlifowanie oraz podkład z przygotowaniem pod lakierowanie w kolor auta
3. zawiezienie halogenów, zderzaka oraz zaślepek halogenów do spawanie
4. halogeny zawiezione na polerowanie
5. wyszlifowanie oraz oczyszczenie nadkoli oraz zabezpieczenie czarnym "barankiem"
6.wyszlifowanie nadwozia auta , nałożenie środka wgryzającego się w blachę na rdze , szpachlowanie oraz położenie podkladu
7. usunięcie chromów auta , niestety zostały uszkodzone także był zakup nowych
8. zakup nowych błotników (stare zardzewiałe) oraz położenie baranka od wewnątrz dla zabezpieczania na przyszłość
9. na stałe wyleciała też tylna wycieraczka
10. zakup czarnej foli do lamp , aby okleić z tyłu światła przeciwmgielne znajdujące się nad rejestracją
11. zakup nowych oryginalnych ramek rejestracyjnych audi centrum , taki smaczek :)

Było pewnie tego więcej ale pamięć za krótka ,)

1/10 tego co udokumentowałem podczas renowacji :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz proszę o wasze zdanie jak wam się podoba bądź też nie :)
Ostatnio zmieniony 25 lis 2014, 21:53 przez dominik-a6, łącznie zmieniany 5 razy.

Awatar użytkownika
Mazdomania
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Gosia
Rocznik: 2001
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 4.2 326KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: Mazdomania » 22 lis 2014, 23:20

Na zdjęciach ślicznie się prezentuje <okok> Szkoda tylko, że wszystkich listew nie zrobiłeś na czarno - ale to kwestia gustu ;) I znaczek quattro na tylnej klapie źle przyklejony ;) Nie wiem, czy dobry kod silnika wpisałeś w profil, bo BAU jeśli dobrze pamiętam był od 2004r. Normalnie tylną blendę farbą malowałeś ??

Awatar użytkownika
dominik-a6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: dominik-a6 » 22 lis 2014, 23:45

Co do silnika możliwe ze popełniłem błąd jak zakładałem konto, poprawie to. Jeśli chodzi o tylna blende to okleilem ja specjalna folia samochodowa w czarnym połysku bo zawsze w razie spotkania z upierdliwym mundurowym mogę odkleic bo jak wiadomo jest tam przeciwmgielne światło,. Co do reszty chromu to tak jak mówisz kwestia gustu :)

Awatar użytkownika
Mazdomania
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mazdomania » 22 lis 2014, 23:50

Mógłbyś wolną chwilą zrobić z bliska zdjęcie tylnej blendy ? :) I powiedz jak możesz, czy dużo rozbierania jest aby to estetycznie zrobić ?

Awatar użytkownika
dominik-a6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: dominik-a6 » 23 lis 2014, 00:05

Ok wstawię w wolnej chwili. Na ten moment mam coś takiego
Obrazek

Jeśli chodzi o stopień trudności to najgorzej jest z samym naklejaniem foli ale zawsze można dać to do zrobienia ludziom od reklam mają z tym wprawę. Mi to zajęło z 20 min i efekt mnie zadowala. Najgorsze ze aby odkręcić blende trzeba zdjąć obicie klapy około 2 wkrętki i zaczepy a następnie odkręcić blende o ile dobrze pamiętam to 6 wkretek

Awatar użytkownika
Mazdomania
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Mazdomania » 23 lis 2014, 00:07

Ślicznie dziękuję :)

Awatar użytkownika
dominik-a6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: dominik-a6 » 24 lis 2014, 21:00

Mazdomania pisze:Mógłbyś wolną chwilą zrobić z bliska zdjęcie tylnej blendy ? :) I powiedz jak możesz, czy dużo rozbierania jest aby to estetycznie zrobić ?

WSTAWIŁEM ZDJECIA W WIEKSZYM FORMACIE I WIDAĆ TO LEPIEJ

barman_pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krawiec
Rocznik: 1996
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T AEB 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual

Post autor: barman_pl » 25 lis 2014, 20:18

Widziałem już wcześniej ten temacik ;)...
Świetnie ogarnięty kombiak... Powiedz mi przy okazji gdzie kupowałeś tylne lampy, bo chcę zmienić swoje na takie bez dymienia ;)

Pozdr.

Awatar użytkownika
dominik-a6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: dominik-a6 » 25 lis 2014, 20:35

lampy są porządne z homologacją nie chińczyki . Jedyne co to mogłyby być bardziej wyraźne pod rożnym kątem kierunki .

https://www.dectane.de/RUeCKLEUCHTEN/Ru ... 5LRCL.html

Polskim dystrybutorem jest tomek z motohid.pl z Poznania .... W porządku osoba, zawsze robię u niego zakupy żarówek LED itp bo wszystko ma super jakości i dobierze dobrą barwę a nie jakieś niebieskie jak z supermarketu i do tego mrugające bądź przepalone po miesiącu ...

barman_pl
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Krawiec
Rocznik: 1996
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T AEB 150KM

Post autor: barman_pl » 25 lis 2014, 20:39

Lampy znam bo mam identyczne tylko dymione na wstecznym i kierunku ;) Poza tym wdarło się kilka zimnych lutów i kilka diód przestało świecić, więc trzeba pomyśleć nad wymianą ;)... Dzięki więc za linka <okok>

Pozdr.

zwykły $
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: zwykły $ » 26 lis 2014, 07:55

Zapodaj jakieś zdjęcia bez korygowania w programie graficznym. Coś takiego jak robiłeś przy etapach prac. Zwykłe fotki.

Pawel_7

Post autor: Pawel_7 » 26 lis 2014, 14:11

ogrom pracy włożony w Audi <okok> bardzo popieram takie podejście.

Awatar użytkownika
dominik-a6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: dominik-a6 » 26 lis 2014, 14:43

Dzieki wielkie :) Kosztowało to co prawda dużo pracy i pieniędzy ale w planach mam zostawić to auto już na zawsze u siebie :) Bo jest to moje drugie auto bardziej własnie dla pasji niż do użytkowania na codzień , raczej wyjeżdżam nim weekendowo i w ładna pogodę :)

zwykły $ pisze:Zapodaj jakieś zdjęcia bez korygowania w programie graficznym. Coś takiego jak robiłeś przy etapach prac. Zwykłe fotki.

Wstawiam na życzenie zdjęcia bez korekty choć bardziej oddają realia te z korektą to wstawiam też zwykłe bo aparat bardzo je rozjaśnił i zdjęcie jest blade :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

krzysiek-lex
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Paweł
Rocznik: 2005
Moje auto: A6 C6
Silnik: 2.7TDI 180KM
Paliwo: Diesel

Post autor: krzysiek-lex » 26 lis 2014, 15:12

bardzo ładnie, jak to nie tajemnica to jaki koszt całości? a przynajmniej ile kosztowało lakierowanie elementów i piano?

Awatar użytkownika
dominik-a6
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: dominik-a6 » 26 lis 2014, 18:17

krzysiek-lex pisze:bardzo ładnie, jak to nie tajemnica to jaki koszt całości? a przynajmniej ile kosztowało lakierowanie elementów i piano?
Jeśli chodzi o całość to auto zakupiłem za 15000zł następnie włożyłem w niego około 16000zł z kołami,oponami ,hamulcami,EGR,lampy tyl led, pełne oświetlenie led markowe nie z supermarketu, zawieszeniem od S6, lakierowaniem , całym zawieszeniem , rozrządami, olejami i wszystkim co tylko robiłem a było tego dużo bo założenie było jedno . auto ma być w 100% sprawne i wyglądać jak by wyjechało wczoraj z salonu :)

Jeżeli chodzi o lakierowanie to mam w rodzinie lakiernika wiec koszt całości z tym ze sam cale auto szykowałem to 700zł farby i 600zł robocizna .... aczkolwiek wiem ze nie jest ogólnie drogi a robi rewelacyjnie ... ostatnio za pomalowanie z przygotowaniem całego golfa IV zabrał 1600zl.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja