Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Audi A6 C5 2.5 TDI 170 kucy

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
Tadzu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Audi A6 C5 2.5 TDI 170 kucy

Post autor: Tadzu » 20 maja 2010, 02:19

AUDI A6 C5 1999r z włoch
Motor 2.5 TDI Wyciągnięty na 170 Kucy
Silnik z udokumentowanym przebiegiem 48 tyś z 2000r Sprowadzony z Holandii 2 tyg temu

Bajerki:
- Głośniki i piszczki zmienione na JBL,
- Głośnik basowy zmieniony wraz ze wzmacniaczem w oryginalnej skrzyni Również JBL
- Odtwarzacz DVD W schowku + Slot na karty pamięci i PenDrive ,
- Stacja Dokująca na Ipoda z możliwością odtwarzania filmów w schowku
- Złącza w Pod Zagłówkami do podłączenia dodatkowych Dwóch monitorów Lewy Prawy
- Zmieniarka płyt została zmieniona na Czytnik Kart Pamięci + dysk 64Gb Sterowane z radia ( Allegro.pl ) ^^ Dysk jest również podłączony do odtwarzacza DVD w schowku
- Zamontowana kamerka cofania w zderzaku
- Pakrtronic
- TV
- Vebasto Sterowane z pilota. ( Przełożone z innej a6 . na zdjęciu go niema )
- Domykanie szyb
- Otwieranie tylnej klapy z pilota + ( Popychacz klapy i zmienione siłowniki na mocniejsze )
- Dodatkowy alarm
- Hak
- Naprawiony FIS ( Dziś założony )
- Wgrany polski język do NAVI + odblokowane Mapki i Możliwość oglądania podczas jazdy.

W planach:
- Zmiana antenki dachowej z nowszego modelu
- Felgi R6 18"
- Zdalne odpalanie i wolne gaszenie ( projekt trakcie realizacji )
- Kilka poprawek wizualnych

Pomysły głownie moje. Większość elektroniki wykonuje mój ojciec który się tym trudni i tego uczy...

Nie będę dodawać żadnych Garażówek ( blaszki spoilerki i inne beła )
Dla mnie to auto i każde inne najładniejsze jest w oryginale

ObrazekObrazekObrazek
ObrazekObrazekObrazek

[ Dodano: 2010-05-20, 02:23 ]
Mam jeszcze jedną audi A6 ale tej zdjęcia opublikuje jak z nią zrobimy, Autko dla mojej kobiety, heh

Kupiłem audi a6 C5 z 2002 r na aukcji we fr za 200 e ... bez silnika i skrzyni . oryginalnie był 1.9 TDI 130 KM . Potrzebuję taki silnik ze skrzynię biegów i komputerem.

Ma ktoś jakieś informacje na ten temat ??

z góry dzięki. Pozdrawiam

SANT0
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Santos
Rocznik: 2000
Moje auto: S6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 3.0 TFSI 300KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Tiptronic
Paliwo: Benzyna

Post autor: SANT0 » 20 maja 2010, 12:08

Tadzu, no to teraz dowaliłeś ehehehe mów szybciutko co i jak jest zrobione głównie chodzi o tą tylną klapę bo to bardzo ciekawe i coś więcej o tym audio mile widziane linki jeśli chodzi o ten odtwarzacz zamiast zmieniarki.

A po za tym to furka kozaczek lubię takie ładne zadbane auta aż miło popatrzyć...

I powodzenia w dalszych modach <ok>
Nigdy nie jeżdze szybciej niż widzę...

gość_

Post autor: gość_ » 21 maja 2010, 09:12

no przyznam szczerze ze trafilismy na jakiegos maniaka
sporo modow ju za Toba
mnie rowniez tak jak SANT0, interesuje jak zrobiles ten bagaznik i jak masz zamair zrobic to:
Zdalne odpalanie i wolne gaszenie ( projekt trakcie realizacji )

pozatym furka naprawde ladna, tylko nie chce mi sie wierzyc w przebieg, bo strasznie niski jak na 10letnie auto

Tadzu
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

w

Post autor: Tadzu » 22 maja 2010, 01:20

1. mam zmienioną centralkę i caly alarm... w starym nie sprawna była centralka klapy z pilota... jest zrobione na zasadzie popychacza ( siłownik elektryczny centralki z jakiejś BMW. Wysięga na ponad 5 cm. ) zamontowane obok zamka odpycha klapę a do reszty to już siłowniki hyd. działają.

Mały mod mojego ojca . wciskam przycisk od centralnego zamka, odblokowuje się zamek, otwiera się klapa, siłownik el. odpycha klapę dość szybko, siłowniki hyd. ciągną ją do góry,

2. Audi miało nastukane 390 tyś km ... lepiej było wymienić silnik niż go remontować
Znajomy handlujący częściami znalazł rozbitą a6 z 2000r w Holandii z przebiegiem 48 tyś . w dokumentach miał faktury w których wynikało że 5 tyg przed stłuczką miał serwis w salonie Audi i przebieg 48 094 km. Mam jeszcze skrzynię 6 z tego Holendra którą będę przekładać do mojej.

3. Co do zdalnego odpalania to mam taką opcję w pilocie od alarmu jednak w w dieslach nie działa :) mamy zamiar wykorzystać kluczyk serwisowy z czipem włożyć go na stałe do stacyjki. Zrobić jakiś mały układ z silniczkiem który będzie przekręcać kluczyk do momentu zaświecenia się kontrolki nagrzewaczy i gdy zgaśnie ma kręcić dalej przez dany czas w sec..

No i ten układ przy stacyjce jakoś sprytnie zamaskować.

Zastanawiamy się z ojcem, czy ten dany czas w sec to dobry plan ... Wydaje mi się że nie...
Skąd mogę wziąść info że silnik już pracuje ??

A w wolnym gaszeniu chodzi o to żeby dostawał coraz mniejszą dawkę paliwa i się dławił.

Jest to lepsze rozwiązanie niż gaszenie z kluczyka ponieważ silnik gaśnie odrazu i przez to turbina siada.

Podeślę linki w najbliższym czasie . teraz jestem we FR i nie mam hasla do mojego konta na allegro_O

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja