Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

AUDI A6 2.4 QUATTRO B i G

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
deejay
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

AUDI A6 2.4 QUATTRO B i G

Post autor: deejay » 01 lis 2010, 11:38

8-) Witam wszystkich na forum jestem nowy na imię mam Darek. Mieszkam w Lublinie i właśnie mam chwilkę żeby przedstawić swojego smoka.
Więc tak kupiłem go w tym roku w październiku we Wrocławiu, i tak z wyposażenia jest chyba wszystko oprócz systemu BOSE. Kremowa skóra, grzane fotele, klima 2 strefy, elektryczna regulacja foteli, el. lusterka i wszystkie szybki, kolor granatowy, pakiet chrom, felgi ori 16" plus oponki bridgestone turanza 205/55, zima taka sama tylko Dębica na stali, oba komplety kupione nowe w październiku. silnik 2.4 beznzynka i gazik sekwencja, motorek V6 pracuje bosko jak narazie, nie narzekam spalanie około 13 litrów przy ostrej jeździe, przy normalnej 12 a czasem 11,5 także nie jest źle i napęd oczywiście quattro. \
Nowe zawieszenie, tarcze i klocki przód i tył, oleje uszczelniacze wału i skrzyni, kompletne pranie tapicery więc wszystko śmiga jak ta lala.
Obrazek[/b] Obrazek Obrazek Obrazek

[ Dodano: 2010-11-01, 11:41 ]
wiem jeszcze zapomniałem o skrzyni tiptronic oczywiście 121kW co daje jakieś 165kM i reszta zwyczajna bez żadnego tuningu, za którym nie przepadam. No może poza tym , że już kupiłem z założonymi ksenonkami 6000K
today, tomorrow... quattro

Awatar użytkownika
hoopek
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Daniel
Rocznik: 1998
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 1.8T AWT 150KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: hoopek » 01 lis 2010, 13:19

Ten środek.. mmm.. SUPER! Kolorek i wyposażenie <ok>.
Pozdrawiam.

Fontesen

Post autor: Fontesen » 01 lis 2010, 14:07

ładna, tylko daj jakieś lepsze zdjątka całości:) Jedyne co bym zmienił to te końcówki wydechu na jakieś ładniejsze, bo te to po prostu rura jakaś.
Planujesz coś zmieniać?? Felgi itp? przydało by się :p ale to tylko moja sugestia;)

Awatar użytkownika
molni89
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: molni89 » 01 lis 2010, 14:33

felgi bardzo fajne wnętrze beż mi się marzy :-D miałem już czarną skóre szarą ale beżowa w c5 wygląda super <ok> aż chce się wsiadać. Wydechy fabryczne ?? Więcej fotek by się przydało ;-)

Awatar użytkownika
deejay
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: deejay » 01 lis 2010, 19:35

wydechy ori są jedynie końcówki ktośzałożył jakies takie sobie. Poza tym jestem w trakcie szukania rur na ładne końce. Wydech kompletny jeszcze oryginał siedzi i narazie nie mam zamiaru go smieniać. Ponadto znalazłem całościowy podwójny z firmy MILTEK ale koszt mnie przeraził bo 5100złych krzyczą więc mnie trochę nie stać jak się domyślacie. Niektórzy za takie pieniądze auto kupują. Ja myślę coś zmienić ale jeszcze nie wymyśliłem sobie rurki jaką bym chciał tam wsadzić. jak znajdę coś odpowiedniego to napewno tam wyląduje i będzie git. Tapicerka jest w takim sobie stanie nie jest znakomita ale nie ma przetarć i pęknięć jedynie takie zmarszczki na sobie i podłokietnik nieco jest wytarty się zobaczy. Poza tym jeździ i jest super. A felg nie mam zamiaru zmieniać tu za nowe lacze płaciłem 300 stówy za sztukę po promocji a co mówić o jakiś 18 calach. A nie mam zamiaru kupić takich dużych i jeździć na skończonych używkach bo na nowe raczej ciężko wyłożyć prawie 4koła. Cenię sobie oryginał zostawię tylko ksenony i te wydechy przerobię nieco i po mojemu koniec

[ Dodano: 2010-11-01, 19:45 ]
wiem wiem jest kilka niedoskonałości ale cóż

[ Dodano: 2010-11-01, 20:14 ]
po wielkich trudach wkleiłem ten cholerny avatar co za strona ciężka do obsługi. Jak byłem na VW wcześniej to było to jakoś lepiej rozwiązane
:-P

[ Dodano: 2010-11-03, 09:55 ]
jakby kiedyś ktoś pytał tak to jest mój rysunek w awatarze. Pozdro
:-P

Awatar użytkownika
GranuL
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Grzegorz
Rocznik: 1999
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Limuzyna
Silnik: 2.7T BEL 265KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna
Kontakt:

Post autor: GranuL » 08 lis 2010, 00:03

deejay pisze:[ Dodano: 2010-11-01, 20:14 ]
po wielkich trudach wkleiłem ten cholerny avatar co za strona ciężka do obsługi. Jak byłem na VW wcześniej to było to jakoś lepiej rozwiązane
trzeba się przyzwyczaić VW rzeczysiśćie łatwiejsza była i więcej możliwość ale tu nie avatary teraz są ważne ;)

ÂŚliczne skórki zazdroszczę :)

Awatar użytkownika
deejay
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: deejay » 08 lis 2010, 10:31

słuchajcie skórka to nie wszystko liczy się cała maszynka. Ja dzisiaj właśnie założyłem głośniki w tylne drzwi komplet ori oczywiście razem z syczkami i w końcu gra jak należy. wczesniej n ie było bo był tylko dwukanałowy Chorusik skromnie ale nie patrzyłem na to przy zakupie. Obecnie jest Pioneer z czerwonym podświetleniem i ładnie się komponuje oczywiście mp3 i z usb i działa jaqk należy. Z samymi przewodami mocowałem się kilka dni bo trzeba było rozebrać tapicerkę prawie całą z boku żeby dołożyć przewody bo też niestety nie było tragedia ale dałęm radę i mam w końcu dobre granie. Jednak kiedy dokładam gaz do podłogi wyciszam radio pomruk tego potwora jest niesamowity. obecnie spalanie mam na poziomie 13 litrów nie wiem czy to dobrze czy źle cisnę czy nie waha się jedynie pomiędzy 13 a 13,5 litra.

roberte313
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: roberte313 » 08 lis 2010, 11:38

siemka dArEk ÂŁADNY AVANCIK ładniutki avancik prawie tak ładny jak MÓJ :p

hehe żartowałem :) zdrowo wygląda <piwo> <piwo> <piwo>

ps u mnie fitele są brudne tak średnio 2-3 dni po czyszczeniu a u ciebie :P??

Awatar użytkownika
deejay
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: deejay » 09 lis 2010, 09:25

wiesz jakos tak kiedyś będąc w markecie kupiłem sobie takie chusteczki z autolandu. Wiadomo fotele nigdy nowe nie bedą ale odkąd uzywam tych własnie nawilżonych chustek problem z brudzeniem jest nieco mniejszy i nie czepia sie nic do nich. Moja skórka juz swoje przeszła i nie jest idealna ale jeszcze daje radę. Poza tym się brudzi niestety jasna skóra czysta nie będzie prawie nigdy gdzies w te rowki wchodzi i widac od razu. Ale za to gdy jest ciemno na zewnątrz i sie podświetli wnętrze to jest to...

roberte313
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: roberte313 » 09 lis 2010, 11:28

pozwól że dokończę - wygląda rewelka i strasznie rzuca się w oczy ( zazdroszczą wszyscy ) hahaha :arrow: <piwo> <czapa>

Awatar użytkownika
deejay
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: deejay » 11 gru 2010, 16:50

witam ponownie jestem znowu i mam chwilę wolnego i piszę, że ostatnio wymieniałem olej w skrzyni biegów, filtr i uszczelkę miski olejowej plus wszystkie śrubki do miski. Teraz zmienia biegi elegancko i o jeden litr zszedł z paleniem. Na gazie spala mi teraz 12 a nie 13 litrów. Maszynka cacy. Poza tym wyrzuciłem wszystkie felgi stalowe ktoś kto mi je sprzedał i wszystkie były krzywe przy otworze centrującym i mocowania śrub także założyłem aluminiowe i teraz na lato bede szukał nowych alusków także jakby ktoś miała piękne szestastki to bym kupił

[ Dodano: 2010-12-18, 11:31 ]
witajcie wczoraj trafiła mnie sarna rodzaju męskiego całę szczescie ze bylo slisko to przesunela całe auto i rogami jedynie porysowala lewy bok drzwi sie wgięly do środka i odgiely spowrotem i w miare jest ok posture sarny mam odbita na boku

[ Dodano: 2011-01-08, 15:07 ]
ostatnimi czasy ciężko się było wbić na forum padł sterownik od abs-u i niestety nie do zregenerowania wieczorem wrzucę fotki autka kiedy odjechało na lawecie po rozwaleniu miski na pięknych polskich drogach a poza tym ok jak narazie lata.
Wymieniony olej w skrzyni filtr i uszczelka miski, za sprawą walniętej miski olejowej pierwszej na szczęście którą łatwo wyjąć wymieniony olej na Mobil 2000 10w40 przy przebiegu 259tyś, razem z filtrem, ponadto zakupiłem nowe świece NGK sztuk 6 oczywiście i tanie nie były, do zrobienia jeszcze gazownik pozostał przegląd i wymiana świeczek, czyszczenie przepływki i tyle jak narazie reszta działa. Oczywiście szukam sterownika abs-u numer pompy 8eo61411A jakże inaczej trudno dostęp[ny towar niestety

[ Dodano: 2011-01-17, 12:25 ]
I znów troche kasy trzeba włożyć. Zamówiłem sterownik ABS-u do mojej furki i 700 złotych wydane, ale nie ma tragedii bo jest druga pompa razem w zapasie więc jak komus trzeba chętnie oddam za małą kaskę. Ponadto przerywa na gazie i to strasznie nie wiem już gdzie szukać. Rozebrałem górę i wszystkie odmy połączyłem bo były przerwane, podcisnienia podpięte wsio gra i rwie ale cóz taki urok tego sprzetu. Dzisiaj wyważam koła i montuję sterownik bo właśnie przyszedł. Niebawem dodam jakies foto ale teraz to tragedia jest bo to autko nie mnależy do czystych he he. Bruuudasek mój

[ Dodano: 2011-02-07, 20:46 ]
słuchajcie wreszcie moje cudo się doczekało wymiany rozrządu troszkę można powiedzieć że z przymusu. Ostatnio kręciłem się po podwórku i szlak mi trafił pompę wspomagania i z tej okazji poszło wszystko,
Rozrząd kompletny-730zł
alternator-200zł
pompa wspomagania-370zł
pompa wody-160zł
termostat-50zł
płyn G12-20zł/l
wspomaganie płyn G02 SWAG-36zł/l
czujnik rezerwy paliwa-naprawa zwarcia do masy co wykrył KTS
wyważenie kół, było strasznie po zimowych rajdach-40zł
sprawdzenie hamulców i zawieszenia, tu ok i bez wydatków
drobne wydatki na wydech jakieś kilka złotych na opaski i pasty itp...
poza tym jeszcze gaz został i tu wymieniony parownik-210zł, przewody, i czekam na nowe wtryskiwacze 216zł/szt, bo to MED 80 biały, cholerne landi renzo, poniżej foto z rozebranego wozu poźniej jak zgram to będzie więcej. Pozdrawiam

[ Dodano: 2011-02-07, 20:50 ]
a to fotka

[ Dodano: 2011-05-06, 09:47 ]
witam po bardzo dlugiej przerwie ale troche sie dzialo wiec tak w aucie praktycznie bez zmian wiekszych napisze wieczorem ewentualnie jutro kiedy porobie zdjecia i powrzucam. Jest nowa felga ori oczywiscie z sline 17stka i nowiutkie oponki, zmienione hamulce na ori ale wszystko nowe, płyny, oleje filtry, niedawno rozrzad, paski, nowa instalacja gazowa Stag 300plus, nowe wtryskiwacze, reszta smiga jak nalezy, oczekuje jeszcze wymiana uszczelniaczy tylnego dyferka i wsio gra
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja