witam ponownie jestem znowu i mam chwilę wolnego i piszę, że ostatnio wymieniałem olej w skrzyni biegów, filtr i uszczelkę miski olejowej plus wszystkie śrubki do miski. Teraz zmienia biegi elegancko i o jeden litr zszedł z paleniem. Na gazie spala mi teraz 12 a nie 13 litrów. Maszynka cacy. Poza tym wyrzuciłem wszystkie felgi stalowe ktoś kto mi je sprzedał i wszystkie były krzywe przy otworze centrującym i mocowania śrub także założyłem aluminiowe i teraz na lato bede szukał nowych alusków także jakby ktoś miała piękne szestastki to bym kupił
[ Dodano: 2010-12-18, 11:31 ]
witajcie wczoraj trafiła mnie sarna rodzaju męskiego całę szczescie ze bylo slisko to przesunela całe auto i rogami jedynie porysowala lewy bok drzwi sie wgięly do środka i odgiely spowrotem i w miare jest ok posture sarny mam odbita na boku
[ Dodano: 2011-01-08, 15:07 ]
ostatnimi czasy ciężko się było wbić na forum padł sterownik od abs-u i niestety nie do zregenerowania wieczorem wrzucę fotki autka kiedy odjechało na lawecie po rozwaleniu miski na pięknych polskich drogach a poza tym ok jak narazie lata.
Wymieniony olej w skrzyni filtr i uszczelka miski, za sprawą walniętej miski olejowej pierwszej na szczęście którą łatwo wyjąć wymieniony olej na Mobil 2000 10w40 przy przebiegu 259tyś, razem z filtrem, ponadto zakupiłem nowe świece NGK sztuk 6 oczywiście i tanie nie były, do zrobienia jeszcze gazownik pozostał przegląd i wymiana świeczek, czyszczenie przepływki i tyle jak narazie reszta działa. Oczywiście szukam sterownika abs-u numer pompy 8eo61411A jakże inaczej trudno dostęp[ny towar niestety
[ Dodano: 2011-01-17, 12:25 ]
I znów troche kasy trzeba włożyć. Zamówiłem sterownik ABS-u do mojej furki i 700 złotych wydane, ale nie ma tragedii bo jest druga pompa razem w zapasie więc jak komus trzeba chętnie oddam za małą kaskę. Ponadto przerywa na gazie i to strasznie nie wiem już gdzie szukać. Rozebrałem górę i wszystkie odmy połączyłem bo były przerwane, podcisnienia podpięte wsio gra i rwie ale cóz taki urok tego sprzetu. Dzisiaj wyważam koła i montuję sterownik bo właśnie przyszedł. Niebawem dodam jakies foto ale teraz to tragedia jest bo to autko nie mnależy do czystych he he. Bruuudasek mój
[ Dodano: 2011-02-07, 20:46 ]
słuchajcie wreszcie moje cudo się doczekało wymiany rozrządu troszkę można powiedzieć że z przymusu. Ostatnio kręciłem się po podwórku i szlak mi trafił pompę wspomagania i z tej okazji poszło wszystko,
Rozrząd kompletny-730zł
alternator-200zł
pompa wspomagania-370zł
pompa wody-160zł
termostat-50zł
płyn G12-20zł/l
wspomaganie płyn G02 SWAG-36zł/l
czujnik rezerwy paliwa-naprawa zwarcia do masy co wykrył KTS
wyważenie kół, było strasznie po zimowych rajdach-40zł
sprawdzenie hamulców i zawieszenia, tu ok i bez wydatków
drobne wydatki na wydech jakieś kilka złotych na opaski i pasty itp...
poza tym jeszcze gaz został i tu wymieniony parownik-210zł, przewody, i czekam na nowe wtryskiwacze 216zł/szt, bo to MED 80 biały, cholerne landi renzo, poniżej foto z rozebranego wozu poźniej jak zgram to będzie więcej. Pozdrawiam
[ Dodano: 2011-02-07, 20:50 ]
a to fotka
[ Dodano: 2011-05-06, 09:47 ]
witam po bardzo dlugiej przerwie ale troche sie dzialo wiec tak w aucie praktycznie bez zmian wiekszych napisze wieczorem ewentualnie jutro kiedy porobie zdjecia i powrzucam. Jest nowa felga ori oczywiscie z sline 17stka i nowiutkie oponki, zmienione hamulce na ori ale wszystko nowe, płyny, oleje filtry, niedawno rozrzad, paski, nowa instalacja gazowa Stag 300plus, nowe wtryskiwacze, reszta smiga jak nalezy, oczekuje jeszcze wymiana uszczelniaczy tylnego dyferka i wsio gra
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
today, tomorrow... quattro