Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive

A6 C5 z ciekawą historią

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
Chin_stg
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

A6 C5 z ciekawą historią

Post autor: Chin_stg » 20 wrz 2015, 20:36

Witam. Chciałbym wam przedstawić moją A6.

A więc nawiązując do tematu, Audi zostało sprowadzone w czerwcu 2008r przez mojego Ojca z Niemczech. Wybrał je ponieważ wizualnie i mechanicznie był w stanie bardzo dobrym. Audi jeździło u nas w rodzinie do marca 2010r.
Kolejną właścicielką Audi była jakaś Pani z Tczewa od której to odkupił ją w sierpniu 2013r użytkownik forum DaVeRc .
Wracając do Mnie, szukałem pierwszego własnego auta dla Mnie i 2połówki, warunki były dwa:
1. Miało być Audi
2. 2.4 lub 2.8 benzyna bez LPG

Poszukiwania trwały z 4 miesiące bez jakiegokolwiek ciśnienia ponieważ miałem czym jeździć.
Pewnego razu przeglądając ogłoszenia trafiłem na tą A6. Uwagę moją przykuł kolor który znałem z A6 ojca, po wejściu w ogłoszenie opisane były wszystkie naprawy i wymiany oraz link do forum a6klub. Po przeczytaniu opisu auta z forum i obejrzeniu zdjęć byłem na 99% pewny że to byłe auto mojego Ojca. Więc zadzwoniłem i umówiłem się na oględziny auta. Dokładnie 22 Listopada 2014r (urodziny Narzeczonej) pojechaliśmy obejrzeć auto. Po wstępnych oględzinach i jeździe stwierdziliśmy że chcemy to Audi bo jest w dobrej kondycji jak na swój wiek. Po ustaleniu ceny poszliśmy do domu w celu podpisania umowy, Moim oczom ukazała się Karta Pojazdu, Otworzyłem ją i wtedy byłem pewien że to byłe auto Ojca.

A teraz trochę danych:

Audi A6 C5 Limuzyna
Rok : 1998
Silnik: 2.4 ALF
Przebieg:216tyś km (obecnie 234tyś km)
Kolor: LZ1T
Napęd: Przód
Zawieszenie: 1BE

Wyposażenie:
-parktronik
-elektryczna roleta tynej szyby
-alufelgi 15 cali
-dekory aluminiowe
-podgrzewane przednie fotele

W Audi zrobiłem:
- Instalacja gazowa KME + wtryski hana red. Grudzień 2014
- Wymiana oleju Vavoline Maxlife 10W/40 + filtr oleju, powietrza i kabinowy (BOSCH). Grudzień 2014
- Wymiana uszkodzonych złączy elastycznych tłumika i zaspawanie połączeń Luty 2015
- Wymiana uszkodzonego czujnika temp. płynu (nie pokazywał na liczniku) oraz prawej osłony przegubu Kwiecień 2015
- Wymiana zatartego zacisku hamulcowego prawy tył i wymiana klocków hamulcowych na tylnej osi. Czerwiec 2015
- Wymiana oleju na Vavoline Maxlife 5W/40 + filtr oleju, paliwa, kabinowy (HENGST), powietrza (MANN) Wrzesień 2015
- Zakodowanie zamka centralnego - zamykanie podczas jazdy. Wrzesień 2015

Zdjęcia Auta:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Zdjęcia Instalacji:

Obrazek