Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

A6 C5 1.8t by Xanders

Prezentacja w/w aut.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Xanders
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

A6 C5 1.8t by Xanders

Post autor: Xanders » 07 mar 2015, 15:32

Witam chciałbym przedstawić moją C5 ,a zaczeło się to tak po sprzedaży tego opelka

Obrazek
po długich poszukiwaniach odpowiedniego modelu zakupiłem to cudo

Obrazek
Jest to C5 z 1997 roku z silnikiem 1.8t AEB zachowana w idealnym stanie jak na swój wiek i w momencie zakupu ze śmiesznym przebiegiem (oryginalnym ) 142tys km . Jako pierwsze do wymiany poszły filtry rozrząd i oleje , samochód po pokonaniu 20km osiągał temperature 60stopni więc do wymiany poszedł termostat . Gdy samochód był gotowy mechanicznie postanowiłem zmienić kolor kół za pomocą plasti dip-a.
Obrazek

A efekt wyglądał tak (jeszcze bez dekielków)

Obrazek

Następną zmianą miało być przyciemnienie tylnych lamp

Obrazek

Tak wyglądały zmiany wprowadzone przeze mnie , tak zrobione autko jeździło od listopada , niestety w środe 4 marca pewna nieuważna kobiecinka wyjechała mi swoją multiplą i audi na tą chwilę wygląda tak :(

Obrazek
Ostatnio zmieniony 08 mar 2015, 19:55 przez Xanders, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Aeternus
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Piotr
Rocznik: 2001
Moje auto: A6 C5
Nadwozie: Avant
Silnik: 2.7TDI BPP 180KM
Napęd: Quattro
Skrzynia: Manual
Paliwo: Benzyna+LPG
Kontakt:

Post autor: Aeternus » 08 mar 2015, 01:33

Xanders, wreszcie ktoś z Gdańska :) Powitać Kolegę tylko szkoda że od razu w 1 poście takie przykre info o unfalu :( Na szczęście jak mawiają dzwon podstawą tuningu i o ile podłużnice całe to wszystko się odratuje!!! Powodzenia! <okok>
Moja Audi A6 C5 2.7 BI_TURBO :)

viewtopic.php?t=70027

Awatar użytkownika
Xanders
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Xanders » 08 gru 2015, 21:43

Na pierwszy rzut oka podłużnice są całe w pn wszystko rozkręcę i się okaże co w trawie piszczy ,mam nadzieję że tylko skorupa oberwała ale dokładnie dzwon podstawą tuningu więc zamiast "super" tuningowych świateł założonych przez poprzedniego właściciela wlecą oryginalne ksenony :)

[ Dodano: 2015-12-08, 21:12 ]
Tak audi wyglądało po remoncie , podłużnice okazały się proste więc dało się wszystko poskładać :)
[center]Obrazek[/center][center]
Obrazek
[/center]

Tak jak widać delikatnie odstawała maska więc trzeba było kupić nową bo ta była przełamana na grillu ,a poszukiwania ideału trwały bardzo długooo .

[ Dodano: 2015-12-08, 21:43 ]
W trakcie poszukiwań trzeba było wymienić uszelke pod pokrywka zaworów , ponieważ samochód nie odpalał na ciepłym a winnym tego było zalewanie świec olejem .[center]Obrazek[/center]

Po pewnym czasie wleciał końcowy przelot od turboworks , .[center]
Obrazek[/center]

W listopadzie udało się wkońcu znaleźć idealnie prostą maskę , niestety nie w kolorze ale to już najmniejszy problem ;) [center]Obrazek
Obrazek
[/center]

Teraz tylko oddać samochód do lakiernika i czekać na prezent od św Mikołaja :D
Moja Audi A6 C5 1.8T
viewtopic.php?t=74087

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C5 (1997-2005)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja