Ciekawe auto jeszcze go w stolicy Lubelszczyzny nie widziałem Mój pojazd też został zakupiony spod Lublina. Szerokości i jeszcze lepszych wyników z mocą
Nikomu nie wierz na słowo - na wszystko bierz papier
Ps: Społeczność forum https://a6klub.pl
Czas może odświeżyć trochę temat. Każdy coś pisze to i ja
Ogólnie auto jeździ i od czasu remontu silnika nie łyka już oleju - co bardzo mnie cieszy. Można powiedzieć, że operacja się powiodła
Ostatni mod to rnsd kupione w mega okazyjnej cenie
Domontowany dvbt - filmy i muzyka z usb i może kiedyś antena do tv wpadnie.
Następny krok to inne kółka na wiosnę. Po tym się zobaczy co dalej.
[ Dodano: 2017-03-02, 15:02 ]
Takie rolki umyślałem na cieplejsze dni. Może bardziej podpasują niż te aktualne.
[ Dodano: 2017-03-25, 15:19 ]
Zima odwołana. Koła już na samochodzie
Dekoder to jakiś technisat. Każdy będzie działał poprawnie. Najlepiej jak jest zasilany 5V wtedy można wykorzystać ładowarkę usb bez jakiś innych zbędnych przetwornic.
Moc nigdzie nie mierzona. Na przepływce łapie 195g/s. Z wydechu zostały tylko dwa końcowe. Reszta wycięta. Ostatnio mody zeszły na drugi... trzeci plan. Staram się utrzymywać auto w należytej kondycji. Ostatnio zmieniłem olej motul x-cess 5w40 i filtry. Poza tym nabijam kolejne kilometry.
Też przeszedłem z Mobila ESP 5W30 na Motula x-cess 5W40 i jestem bardziej zadowolony. Przed wymianą zrobiłem jeszcze płukankę i siilnik przestał wciągać mi olej prawie do zera Pozdro
Było A6 C5 1.8T:
stage1 189KM 280Nm :D
Jest A6 C6 2.0T:
stage1 215KM 320Nm
stage2 280KM 400Nm
cos ruszylow temacie? ja wlasnie zamontowalem u siebie hybryde i na dniach strojenie :D
[ Dodano: 2017-08-31, 10:22 ]
kurde mam problemz wystrojeniem swojego a mamy wyglada na to ten sam setup i po logach widze ze tak samo przeladowuje tobie na dole. Jaki masz regulator cisnienia paliwa 3 czy 4 barowy? bo wtryski mamy tez takie same saabowskie. na dole potrafi mi poszarpac i zbic doladowanie po czym pompowac znowu. dzisiaj swiece wymieniam i zobacze jeszcze raz.
Regulator jest 4-Bar plus doładowanie. Wiesz, u siebie nie mam takich problemów, mam jeszcze wskaźnik boost - taki budżetowy - i on zachowuje się raczej normalnie to i doładowanie wygląda ok. Jakie świece zakładasz? Napewno nie mniej niż pfr7q.
swiece zalozylem pfr7q, po Twoich logach ktore wrzucales tez miales sporego overboosta jak wstawalo turbo. u siebie mam regulator 3 bary ale to powinno wystarczyc, ja nie to zaloze 4 barowy.
Witam, wszystkich czytających. Chodzi mi ostatnio po głowie być może głupi pomysł - sprzedaż auta. Chciałbym przeprowadzić taką sondę w temacie ile można by wołać za ten samochód. Czy wogóle warto pchać się w coś innego.
Witam,
Masz jakiś konkretny powód żeby sprzedawać to auto? Może być ciężko o chętnego na modowanego przekładańca, przedlifta. Ja bym zostawił go sobie, chyba że masz wolną sporą ilość gotówki i chcesz 10 lat młodsze Audi
Quattro, przestronne wnętrze, dobra jakość i wygłuszenie, tani w eksploatacji silnik + podatność na mody i LPG, masa tutoriali i poradników do samodzielnych napraw, łatwość diagnozowania usterek (VAG + kabelek za 30zł) - jest auto, które przebije powyższe za taką cenę?