1.8T+ Avant Mrczk'a hybryda k04 , fmic kewlar itd
gosc na hamowni(tuner) powiedzial ze do 190km spokojnie seryjne wtryski benzyny dadza rade ale dop powyzej 200km moga nie wydalac, natomiast jesli chodzi o wtryski gazu mam 35kw x 4 = 140kw, wiec najprawdopodobniej bede wymienial tylko wtryski od gazu aby wszystko bylo jak nalezy(juz zgazownikiem o tym rozmawialem).
1.8T MrcZk'a hybryda itd
fakt najpierw jedz na hamownie i zobacz na czym stoisz, jesli chodzi o moje auto kazdy mi mowil ze na bank bylo czipowane bo za dobrze jedzie. okazalo sie ze zdrowa seriaHubert21 pisze:A no to elegancko :D to w takim razie u mnie seria 180 to po chipie ile? 210?hehe muszę jechać na hamownie
też już kata nie mam i środkowy też wyleciał :P

1.8T MrcZk'a hybryda itd
Tez mi ktos ostatnio mowil ze mam po chipie... a to poprostu zdrowy motor plus zero kata plus K&n i nowa przeplywka
U mnie szybki juz sciemnione, klapa polift siedzi a swiatla z polifta w drodze
foty wrzuce w przyszlym tygodniu pewnie
Mroczek musimy sie spiknac gdzies w polowie drogi np w bolkowie na pogaduchy

U mnie szybki juz sciemnione, klapa polift siedzi a swiatla z polifta w drodze

foty wrzuce w przyszlym tygodniu pewnie

Mroczek musimy sie spiknac gdzies w polowie drogi np w bolkowie na pogaduchy

jaki tam mroczek :D MarecZek :D
nie ma sprawy mozna sie spotkac np na nastepny tydzien
[ Dodano: 2013-04-17, 12:49 ]
dzisiaj wymieniony olej na motula(napewno oryginalny jakby ktos pytal) + filtry czyli norma po zimie, w czerwcu jade w koncu czipowac...
co do hybrydy to spisuje sie super nie wywala zadnych bledow a syczy fajnie.polecam
[ Dodano: 2013-05-26, 12:59 ]
w srode 29.05 chipowanie a wczoraj sprawdzenie stanu technicznego logow itp no i maly bonus:) od ostatniego pomiaru wymienione plyny olej filtry oraz wywalony kat a zamiast niego wskoczyl customowy downpipe.Nastawiam sie ze po chipie peknie te 185 koni
i wskoczy jakies 50 Nm :D
bonus z wczorajszej wizyty
nie ma sprawy mozna sie spotkac np na nastepny tydzien
[ Dodano: 2013-04-17, 12:49 ]
dzisiaj wymieniony olej na motula(napewno oryginalny jakby ktos pytal) + filtry czyli norma po zimie, w czerwcu jade w koncu czipowac...
co do hybrydy to spisuje sie super nie wywala zadnych bledow a syczy fajnie.polecam
[ Dodano: 2013-05-26, 12:59 ]
w srode 29.05 chipowanie a wczoraj sprawdzenie stanu technicznego logow itp no i maly bonus:) od ostatniego pomiaru wymienione plyny olej filtry oraz wywalony kat a zamiast niego wskoczyl customowy downpipe.Nastawiam sie ze po chipie peknie te 185 koni

bonus z wczorajszej wizyty

1.8T MrcZk'a hybryda itd
jutro sie okaze jaki wynik bedzie po chipie
myslalem jeszcze nad TIPem ale juz to oleje.
[ Dodano: 2013-05-29, 20:06 ]
tak wiec po chipowaniu, calosc trwala jakies 5-6 godzin 800zl oraz sporo paliwa
wyniki byly zadowalajace
ale ostatecznie stanalem przed decyzja czy wazne sa dla mnie konie ktore osiagne przy wysokich obrotach czy moment ktory zgarne juz od dolu,
po intensywnych przemysleniach i walka ze soba postawilem na moment i tak to wyglada po dzisiejszym modzeniu :
![Obrazek]()
![Obrazek]()
ostatecznie zostawilismy taka wersje
![Obrazek]()
ps dla Ciekawskich max osiagniety zostal wynik 190 koni ale bylo jakos 260Nm;/
teraz czas na testy i ewentualnie korekta jesli cos nie bedzie mi pasowalo, jak narazie jest spora roznica na + turbo aktualnie dmucha na 0,7-0,8 jak na moje oko program zrobiony z glowa i mam nadzieje ze nic sie nie wysra

[ Dodano: 2013-05-29, 20:06 ]
tak wiec po chipowaniu, calosc trwala jakies 5-6 godzin 800zl oraz sporo paliwa

ale ostatecznie stanalem przed decyzja czy wazne sa dla mnie konie ktore osiagne przy wysokich obrotach czy moment ktory zgarne juz od dolu,
po intensywnych przemysleniach i walka ze soba postawilem na moment i tak to wyglada po dzisiejszym modzeniu :
ostatecznie zostawilismy taka wersje
ps dla Ciekawskich max osiagniety zostal wynik 190 koni ale bylo jakos 260Nm;/
teraz czas na testy i ewentualnie korekta jesli cos nie bedzie mi pasowalo, jak narazie jest spora roznica na + turbo aktualnie dmucha na 0,7-0,8 jak na moje oko program zrobiony z glowa i mam nadzieje ze nic sie nie wysra

1.8T MrcZk'a hybryda itd
jak bede jezdzil z glowa to wytrzyma :D widze male zainteresowanie tematem :D a tyle 1.8t wokolo :D
teraz szukam icka od alfy romeo 2.0 v6 jest troszeczke wiekszy niz seryjny od 1.8t a p-asuje plug & play
no i jeszcze chce ogarnac kratke w nadkolu wewnetrznym aby lepiej chlodzilo icka w upalne dni
teraz szukam icka od alfy romeo 2.0 v6 jest troszeczke wiekszy niz seryjny od 1.8t a p-asuje plug & play
no i jeszcze chce ogarnac kratke w nadkolu wewnetrznym aby lepiej chlodzilo icka w upalne dni

1.8T MrcZk'a hybryda itd
reduktor BRC Genius 1500 czyli z tego co wyczytalem do 130KW (E13*67R01*0016)na dniach jade do gazownika zeby sprawdzil czy wszystko gites(ja nie widze roznicy miedzy pb a lpg ale wole aby sprawdzil czy wszystko git) robilem testy 1,2,3 do 6 tys i nic nie szarpie ani nie przelacza na benzyne.
na dniach wrzuce tez filmik z tego jak to jedzie po chipie.
na dniach wrzuce tez filmik z tego jak to jedzie po chipie.
1.8T MrcZk'a hybryda itd
fakt cena super ale wiazalo sie to ze bylem u goscia na hamowni kilka razy i sporo ludzi z mojego miasta z klubu motoryzacyjnego u niego bywa. mozna powiedziec ze sprawilem sobie prezent na dzien dziecka :D jesli chodzi o TIP'a to nie wiem czy bylaby jakas spora roznica(5KM?) a cena TIP'a na allegro to 400zl :D!!
na dniach chce jeszcze wyczyscic icka bo troszke zaklejony od strony wlotu powietrza, ma ktos jakis pomysl jak to zrobic bez jego wyciagania?
btw arre musimy sie znowu spotkac i stanac na kresce zobaczyc jaka roznica :D
na dniach chce jeszcze wyczyscic icka bo troszke zaklejony od strony wlotu powietrza, ma ktos jakis pomysl jak to zrobic bez jego wyciagania?
btw arre musimy sie znowu spotkac i stanac na kresce zobaczyc jaka roznica :D
1.8T MrcZk'a hybryda itd