Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

[a6 c4 2.8q] Moje pierwsze autko :)

Prezentacja w/w aut.
emge
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: emge » 28 gru 2009, 16:45

Zdjęcia blee, autko fajne i dobre wyposażenie. Napisałeś, że "zabawe kontrola trakcji psuje" to trochę śmieszne bo EDS właściwie wcale nie przeszkadza. Musisz jeszcze duuuużo pojeździć.

Adriang92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

nowe fotki i zmiany:)

Post autor: Adriang92 » 21 lut 2010, 18:37

Parę nowszych zdjęć trochę z lata trochę z zimy i parę modów :mrgreen:
wspomnienia z lata
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
pare aktualnych z zimy :-?
Obrazek
Obrazek
Trochę przy autku posiedziałem i pare rzeczy zostalo zrobionych głownie serwisowych bo problemów i usterek nie było :mrgreen:
miedzy innymi rozrząd paski oleje termostat pompa wody czyszczenie chłodnicy itd
Obrazek
Wymiana nagrzewnicy bo pękła i zrobiła mała powódź..
Obrazek
Obrazek
I pare drobnych zmian:
audio
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
bagażnik na razie wygląda jak wygląda, jak będzie cieplej to sie to może zmieni skrzynie sie obije a reszte jakos w sensowny sposob zabuduje <ok>
doszło sterowanie zamkiem z pilota + scyzoryki
Obrazek
a na wiosnę czekają juz ori 16 audi aby wyczyścić, może nie szczyt marzeń ale lepsze niz moje 15 a co najważniejsze za free :mrgreen:
Obrazek

i uroki pl parkingów w zimie jakis baran sie zakopal pewnie i probowal wyjeżdżać na pelnej piz**ie i jak wyrwalo to zatrzymal sie na moim tyle niestety uciekł.. po wyjściu ujrzałem taki widok tylko ze zderzak tez byl wgnieciony az pod sam bagażnik tylko o dziwo po czasie wyskoczył ale i tak tył do roboty na własny koszt.. Na wiosne albo blizej lata prawdopodobnie powędruje do lakiernika na malowanie bo lakier dośc zdrowo zmęczony po myjniach automatycznych..
Obrazek
Obrazek

Pozatym planow jeszcze wiele aby PLNY były <ok>

[ Dodano: 2011-02-06, 20:10 ]

audfanc4
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: audfanc4 » 07 lut 2011, 19:46

bardzo ładny sedan z bardzo ładnym wnętrzem i wyposażeniem <ok> ciekawie sie zapowiada :-P a ludzie sa puści uszkodzić komuś auto i uciec..

Dawid2542
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Imię: Robert
Rocznik: 1993
Moje auto: A6 C4
Nadwozie: Avant
Silnik: 1.9TDI 110KM
Napęd: FWD
Skrzynia: Manual
Paliwo: Diesel
Kontakt:

Post autor: Dawid2542 » 07 lut 2011, 19:50

środeczek ładny, ogólnie furka ładna widać że do dopieszczenia, a co do zderzaka to raczej wymiana Cię kolego czeka i prostowanie tylnej ściany :-/

Adriang92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adriang92 » 07 lut 2011, 19:58

dzięki za opinie ;-) do do dopieszczenia jest to fakt ale to juz prawie klasyk wiec warto a rozstawać z nim sie nie mam zamiaru bo rewelacyjnie sie tym jezdzi porostu plybie po drodze uwielbiam ta krówkę, parę c4 mieliśmy ale ta jest inna całkiem inaczej jedzie :mrgreen: zderzak nie wiem jak w środku ale z zewnątrz jest właśnie cały wrodził na swoje miejsce i nie jest popękany jedynie farma sie złuszczyła trochę bo kiedyś pewnie zaprawka robiona była :-/ a sciana to wiem ze do prostowania tylko problem w tym jak;/ wujek oglądał to mówi ze da rade wypchnąć tylko aby tył rozebrać i sie jakos wyprostuje tylko aby na wiosnę czekać :-( ludzie to tchórze uderzyć w kogoś i odjechać.. jak sie spieszyłto przynajmniej numer polisy i dane powinien zostawić albo kontakt.. ten ktoś na pewno nie jezdził audi bo nie miał jaj :-P

Dawid2542
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Dawid2542 » 07 lut 2011, 20:31

Adriang92, jak nie masz pojęcia jak to tego sam raczej nie opanujesz :-/ klapa tylna też jest przyłamana, a to nie takie proste jak sie wydaje niestety

Adriang92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adriang92 » 07 lut 2011, 20:40

nie no sam bym tego nie robił tylko blacharz pewnie <ok> kolega Passatem cofając drzewa nie zauwazył a dokładniej gałezi i klapa idealnie na zgieciu wbita była i sliczie mu wyciągną i co najważniejsze nie szpachlą bo sprawdza na miejscu rozkręcił ja :mrgreen: wiec z dołeczkiem na tej sobie ktoś tez pewnie poradzi a jak nie tonowa klapa,i tak w planach malowanie całości jest bo lakier przyjechany zdrowo nie mamiejsca bez rysek po szczotkach, polerka tego nie wezmie + do wymiany przednie błotniki bo jak to w c4 ranty zardzewiały :-/ roboty kupa ale cóż chyba warto robić taki samochod ;-)

leonulim

Post autor: leonulim » 07 lut 2011, 20:55

Podobają mi sie jasne środki dla mnie odmładzają autko ,

ÂŁadny wózek z fajnym wyposażeniem

Klapy sam osobiście bym nie prostował , to co lakiernik wezmie za naprawe to dołożysz 50 zł i kupisz drugą bez towaru , uważam że szpachel po czasie bedzie siadał i może popękać a szkoda pózniej na to patrzec ,

Klapy do sedana są bardzo tanie ostatnio kupiłem od gościa lampy w klape za 50 zł 2 szt a klape miał też za 50 zł
Więc czy warto nakłądać towar .

Gratuluje fajnego sedanika i zapraszam do mnie .

Adriang92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adriang92 » 09 lut 2011, 18:12

leonulim, dzięki ;-) no własnie nie wiem czy nie poszukam innej bo co wyprostuje to wyprostuje ale dołki i tak zostana wiec szpachla.. błotniki nowe tez bede kupował bo w moich ranty zgniły i własnie nie wiem czy szukac używek w dobrym stanie czy nowe widziałem na allegro po 500zł tylko jak z jakością? opłaca sie wydać ta kasę na to czy lepiej używane tylko ze ori?

I znów cisza pod maska i słyszę silnik :mrgreen: Wczoraj do wymiany poszła pompa wspomagania z płynem i alternator z regeneracji wrócił i wreszcie cisza :mrgreen: bo już to wycie pompy mnie dobijało i szum alternatora :lol:

leonulim

Post autor: leonulim » 09 lut 2011, 21:53

Powiem ci tak , błotnik ori to ori , leży jak fabryka każe i jest ocynk , co do nowej podróby to masakra dasz 500 i nie bedzie pasować , ostatnio swoją naprawiałem po zimowej przygodzie i szukałem błotnika wkoncu kupiłem zadowolony bo igła wiec gonie do lakiernika .
Po 2 godzinach pasowania ni huu..a nie pasuje . stary wgiety lepiej leży jak nowy bez towaru <hmm> co jest myślimy otóż kupiłem używaną podróbe :shock:
Masakra szpary duże blachy jakby blachy za mało, cóż zacząłem szukać nastepnego bo nie chciałem szpachlu , wkońcu znalazłem za 150 zł igiełke kompl.

Zwróć uwage jak byś szukał błotnika na znak logo audi COOO wybite pod ślizgiem zderzaka jak jest to blacha jest ori i musi pasować jak z fabryki

Tak wogóle ile dałeś za naprawe alternatora .

Sam osobiście wolałbym dać 200 za używke ori niż 500 za nową podróbe .

Adriang92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adriang92 » 10 lut 2011, 18:38

tak własnie myślałem ze podróba bedzie nie spasowana wiadomoco zamiennik to zamiennik :p I tak własnie zrobie poszukam używki byle ori a najpierw zapytam lakiernika czy da sie zrobic cos z moich chociaz wole kupić inny niz szpachle mieć nawalona:/ za naprawe alternatora dałem 150zł kompleksowa regeneracja łozyska szczotki regulator i jeszcze jakies kable musiał wymieniać bo poprzepalane były alee goscio mowi ze nieruszany od poczatku od 94 roku latał i jak by sie smar w łożysko nie skończył i nie zacza huczeć to nadal by latał <lol> co oni za łozyska mieli smar sie skończył zaczał huczeć a zero luzu <szok>

leonulim

Post autor: leonulim » 10 lut 2011, 19:21

Jak masz delikatną rdzawke to blachaż zrobi i nie powinno specjalnioe wychodzić bo audi ma dobre blachy na których korozja naprawde powoli wyłazi w porównaniu z bmw lub oplem itp.

a 2 błotniki + malowanie to koszt wcale nie mały .

mam kierke od S-y nie chcesz .

Adriang92
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Post autor: Adriang92 » 10 lut 2011, 19:57

na prawym jest delikatnaa lekko widac gozej lewy boo jest straszna rdza az lakier odpadł i zostala brazowa blacha.. wiec tego raczej nie zrobi najwyżej jeden kupie ;/ koszty to wiem ze nie male jeszcze duzo włożyć w nie trzeba bedzie zeby wyglądało na razie mechanika ogarniana jest :p na wiosne dopiero cos sie zacznie robić moze przód od s6 sie znajdzie jak kasa bedzie wogóle bo jak narazie tatuśku zakupił a4 b6 i kasy na nic nie ma zanim swojej c4 nie sprzeda..
ehh chciał bym chcial i to bardzo juz ja widziałem tylko jeden problem kasa :(
:(

Dawid2542
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7
Kontakt:

Post autor: Dawid2542 » 12 lut 2011, 14:55

http://allegro.pl/audi-a6-c4-blotnik-le ... 64074.html tu masz w świetnej cenie, i niewiem czy to nie przypadkiem błotniki z S6, ale pewien nie jestem <mysli>

leonulim

Post autor: leonulim » 12 lut 2011, 18:03

Stawiałbym na S6 zwykłe to napewno nie bedą , ale cena jest zajefajna jak na takie błotniki .

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C4 (1991-1997)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja