Moja przygoda z Audi zaczęła się już kilka lat temu, kiedy to mój wtedy przyszły a teraz obecny szwagier kupił sobie Audi 100 c3 2.3 w benzynce za całe 4,5 klocka.
Wcześniej jeździłem tylko Octavia mojego ojca, która świetnie nadaje się do zabawy (1.8 T 150 KM)
Wracając do tematu, wtedy właśnie zobaczyłem ze 20 letnie autko a właściwie karawan bo do tego mu bliżej rozmiarami trzyma się dobrze i nieźle się prowadzi. Dlatego chodzilo mi po głowie kupno własnych czterech kółek. Docelowo nie chciałem, wydać na swoje auto więcej niż 8 tysięcy.
Szukałem, szukałem i szukałem. Byłem już nawet ogladać Honde Accord na która byłem napalony ale na szczeście tego nie kupiłem, rdzewiała na potęgę :P
Znalazlem ogłoszenie o sprzedaży audi 100 c4 2.5 tdi aat we Wrocławiu. A że szwagier mieszka we Wrocku podjechał ja zobaczyc.
Relacja brzmiała krótko : „Jezdzi, wszystko chyba w porzadku ale strasznie zaniedbana”.
Nastepnego dnia siedząc w pociagu do Wrocławia zastanawiałem się czy jade oglądać jakaś totalna padaczke czy jednak coś z tego będzie.
Wszedłem na podwórko między kamienicami w Centrum (identyczne jak w serialu „ÂŚwiat wg. Kiepskich”. I ludzie tacy sami. W skrócie samochód Kupiłem od rodziny kiepskich. Ja dokonywałem zakupu a oni chlali wóde przy stoliku obok.
Tak wyglądają kulisy zakupu mojej setki a teraz konkrety:
Kolor czarny
Rok produkcji 1993
Silnik 2.5 tdi AAT
Teoretyczny przebieg 258 kkm
Wyposażenie:
El. Lusterka
El szyby przód
Klima
Fotele w skórze - Recaro
ABS
Wspomaganie
wszelkie lampki w środku
Centralny zamek
Drewno - orzech
Głośniki - 8 sztuk :P
Co było robione:
Na wejściu wszelkie płyny itp itd.
Wymienione wszystkie „drobne” części zawieszenia
Ustawiony kąt wtrysku na prawidłowy (przestawiony był na pasku pompy)
Wybity katalizator - wspawana rurka na przelot :D
Wymienione zegary na długie od A6 C4 z ringami
Kierownica oryginalna od S4 C4

Wymieniona przednia szyba ze względu na pęknięcie.
Blenda od S4
Wymienione drewno z koloru orzech na ciemniejsze
Radio
Naprawa światła cofania - nie wiedzieć czemu ucięta była wiązka
Ori podłokietnik otwierany w kolorze ciemnym (do obszycia czarna skóra)
Do roboty/zakupu:
Na wiosne zawieszenie - amory etc.
Listwy boczne do poprawek
Felgi Alu 16 cali
Drobne poprawki blacharskie
Naprawa zamka drzwi przednich prawych (spadla linka od klamki)
Przeciwmgielne przednie w zderzak
Do tej pory to chyba tyle :P jak tylko zrobi się ładniej na dworze to wrzuce foty 
Chyba nie źle skoro za auto dałem 5,5 tysiąca ? :P