W moim samochodzie ostatnio wyraźne spadła moc oraz zwiększyło sie zużycie paliwa. Postanowiłem że wymienię filtr powietrza, w sumie koszt niewielki a co jakiś czas pasuje wymienić, tutaj tak doradzają: http://www.iparts.pl/artykuly/filtry-w- ... c,116.html
Mam pytanie, jakiego producenta najlepiej kupić? Filtron? z góry dzięki za odp
Wymiana filtra powietrza
once5, Filtron jest niezłym producentem, można spokojnie brać filtry od niego. Ewentualnie Knecht, może z wyższej półki K&N (przeważnie filtry sportowe). Wystrzegać się najtańszych. Ogólnie IMO wszystkie filtry najlepiej wymienić podczas wymiany oleju - co te 10-15 tyś. km - nie jest to duży koszt, nawet w przypadku C7, a mamy zdecydowanie większą pewność, że nic się nie zapcha.
- once5
- Forum Audi A6 / A7
dzięki za odpowiedź. właśnie ostatnio o Knecht usłyszałem dobre opinie, myśle że w tym przypadku szkoda oszczędzać
wedka pisze:once5, Filtron jest niezłym producentem, można spokojnie brać filtry od niego. Ewentualnie Knecht, może z wyższej półki K&N (przeważnie filtry sportowe). Wystrzegać się najtańszych. Ogólnie IMO wszystkie filtry najlepiej wymienić podczas wymiany oleju - co te 10-15 tyś. km - nie jest to duży koszt, nawet w przypadku C7, a mamy zdecydowanie większą pewność, że nic się nie zapcha.