2.0 tfsi wymiana oleju
2.0 tfsi wymiana oleju
Witam, mam pytanie co do ilości kilometrów po jakich zapaliła się wymiana oleju w silniku 2.0 Tfsi CYPA 252 Hp. Kupiłem nowe auto i zalewane są one olejami Long Life, w okresie gwarancyjnym mam darmowe wymiany oleju ale tylko wtedy gdy auto samo się o to poprosi
Przejechane mam 10 000 tys km i zastanawiam się czy nie wymienić oleju 'na boku' bez kasowania inspekcji.

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Jeśli chcesz pojeździć trochę dłużej tym autem, to wymieniaj poza ASO, ale kupuj filtr oleju u nich, bo przy kolejnej wymianie zauważą, gdy wsadzisz coś innego. Ewentualnie możesz zapytać się ile kosztowałby dodatkowy serwis co 15 tysięcy km. Ten co 30 tysięcy byłby bezpłatny, a ten pomiędzy odpłatny na Twoją prośbę.
Ostatnio zmieniony 01 sty 1970, 01:00 przez mat1324, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Forum Audi A6 / A7
danielaudi pisze:Witam, jestem tutaj nowym forumowiczem, właśnie kupiłem audi a6 c7 lift 2016r chciałbym się was poradzić ile wchodzi oleju do silnika 2.0tfsi 252km
Czesć,
jednak byłem w ASO na wymianie i zapłaciłem 770 PLN brutto. Mam do Ciebie jeszcze jedno pytanie czy występują stuki podczas pracy silnika (link do filmików oraz ) ?
Podczas wymiany oleju zgłosiłem to jako usterkę ale próbują mi udowodnić że jest to normalna praca tego silnika ?
Pozdrawiam