Witam
Posiadam A6 C7 z 2013r z silnikiem 3,0 tdi 180 kw
Ostatnio wyskoczyl mi blad ZAWOR CHLODZENIA OLEJU P179D00 uszkodzenie elektryczne
Szukam tego zaworu pp sklepach i necie i nie moge znalesc. Prosze o jakas rade i opis gdzie on sie znajduje w s-tronicu. Ewentualnie koszty wymiany
Moze jak podam vin bedzie szybciej
WAUZZZ4G7DN035701

ZAWÓR CHLODZENIA OLEJU P179D00
- damos
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Damos
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Re: ZAWÓR CHLODZENIA OLEJU P179D00
Niestety - błąd wskazuje na zawór i wiązkę, które są w mechatronice skrzyni 
Już myślałem, że masz to, co ja miałem, ale u mnie był inny błąd:
i on dotyczy zaworu zewnętrznego chłodzenia skrzyni. Ten znajduje się obok skrzyni - na lewo od niej.
Zgłoś się szybko do specjalisty od skrzyń lub ASO w celu potwierdzenia diagnozy. S-tronik nie lubi przegrzania a to może wygenerować duże koszty!

Już myślałem, że masz to, co ja miałem, ale u mnie był inny błąd:
Kod: Zaznacz cały
10618 - Zawór chłodnicy oleju przekładniowego 
          P2755 00 [047] - zwarcie z plusemZgłoś się szybko do specjalisty od skrzyń lub ASO w celu potwierdzenia diagnozy. S-tronik nie lubi przegrzania a to może wygenerować duże koszty!

- 

wolakf
- Forum Audi A6 / A7 
- Imię: Filip
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 233KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: ZAWÓR CHLODZENIA OLEJU P179D00
Ale to tylko na zimnym silniku mi wyskakuje. Po przejechaniu mniej wiecej 10 km komunikat znika. I do konca dnia sie nie pojawia. Czyli to wyglada tak jakby byl caly czas otwarty ten zawor. Chyba lepiej niz jakby byl zamkniety.

Kiedy skrzynia Ci padnie, będziesz jej to powtarzać aby znów zaczęła pracować poprawnie bez remontu za kilkanaście tys. PLN?
 Kiedy skrzynia Ci padnie, będziesz jej to powtarzać aby znów zaczęła pracować poprawnie bez remontu za kilkanaście tys. PLN?