Witam. Jestem nowy na forum i szukam pomocy.
Moja a6 wpada w dziwne wibracje podczas jazdy tzn. trzęsą się fotele, czuć jakby opony były nie wyważone. Dzieje się tak po zmianę opon na nowe letnie 19", w czasie jazdy, zarówno przy przyśpieszeniu jak i przy jeździe ze stałą prędkością czy na tempomacie, gdy puszczam gaz dalej czuć wibracje. Nasila się przy prędkości od 95 kmh w górę. Koła były 3 razy wyważane i zamieniane: przód - tył, lewa - prawa nic nie pomogło, założyłem stare opony i jest to samo. Za radą mechanika wymieniony został prawy przegub wewnętrzny i to samo. Przy ostrym hamowaniu też czuć jakby wibracje, kierownica o dziwo nie bije w ogóle. Nadmienię, że w zimę wpadłem na zimowych 16" w dziurę i rozwaliłem przednią prawą oponę, wtedy po wymianie na nową nie czułem żadnych wibracji. Opadają mi ręce nie wiem co może być przyczyną. W zeszłym roku jeżdziłem na tych samych 19" i wszystko było w porządku. Poradzcie mi coś bo naprawdę kocham to auto ale teraz w ogóle nie sprawia mi przyjemności jazda nim z takimi wibracjami
Wibracje podczas jazdy
- KKgg
- Moderator
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2015
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: Wibracje podczas jazdy
A sprawdził Ci ktokolwiek bicie na piastach? Zacząłbym od tej prawej przedniej.
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Sam
- Rocznik: 2004
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Hatchback
- Silnik: 1.9TDI 131KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: Wibracje podczas jazdy
to prawda, ktoś Ci to powinien dobrze sprawdzić bo to przecież nie są takie delikatne i byle jakie sprawy tylko bardzo ważne kwestie więc nie olewaj tego tylko oddaj mechanikowi, który się zna i znajdzie przyczynę