Jestem nowy na forum, lecz już ze sporym doświadczeniem jako pasjonat Audi. Wcześniej C6 2,7 tdi teraz A5 2.0 tfsi dla żony i "Moja Zabawka" S6 C7 po lifcie. Oczywiście jest ogień i podjarka każdą jazdą więc tym bardziej zwracam uwagę na najmniejsze odstępstwa od normy.
Od 3 tygodni przez pierwsze 15-20 minut jazdy w przedziale prędkości 50-90 słychać dziwny dźwięk (gwizd), tylko wewnątrz) o regularności toczącego się koła. Później, powyżej 90 km/h. jest cisza. Po kilki wizytach u specjalistów (ogarniających RSy i inne podobnej klasy fury) stwierdzili, że auta jest zdrowe i jeżeli coś to dźwięk dochodzi z wału napędowego. Przesmarowali i było trochę lepiej, ale problem wrócił. Oddam im ponownie auto aby rozłożyli wał i poszukali ale problem jest z kategorii "szukamy" więc jest obawa, że to jednak nie to. Wcześniej były sprawdzane hamulce, skrzynia, zawieha i wszystko gra.
Może miał ktoś podobny problem i może podzielić się doświadczeniem. Będę wdzięczny bo strasznie mnie ten dźwięk irytuje

Pozdrawiam,
Łukasz