Witam,
Moje auto dobija do 180tys km i wkrótce czeka mnie 3-cia wymiana oleju w skrzyni.
Poprzednie dwie wymiany były robione w ASO, więc zastanawiam się, czy w tej nadchodzącej nie wymienić (po raz pierwszy) dodatkowo filtrów i innych drobnych elementów skrzyni.
Dodam, że dotychczas nie miałem żadnych problemów ze skrzynią.
Czy ktoś ostatnio wymieniał olej w skrzyni i mógłby podzielić się tym, jakie to były koszty wraz z zakresem wykonanych prac?
Chodzi mi zarówno o tych, którzy robili samą statyczną wymianę oleju, jak i tych, którzy wymieniali olej wraz z filtrami itp.
Robiłem rozeznanie i kwoty, jakie słyszałem za ten sam zakres prac różniły się nawet dwukrotnie.
Nie ukrywam, że znając rozpiętość potencjalnych kosztów, łatwiej będzie mi podjąć decyzję, czy wymianę skończyć jedynie na oleju.
S-tronic OCK - koszt wymiany oleju?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Andrzej
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI CCAA 299KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: S-tronic OCK - koszt wymiany oleju?
Robilem sam rok temu wszystko kupione w audi I tak :
Olej do czesci sprzegiel 4l-750 zl
Filtry uszczelki obudowy filtrow rurki do chlodniczki oleju- ok 1300 zl
Olej do czesci przekladniowej 4l 900zl
Sruby od miski i mechatroniki zostawilem stare choc wedlug audi powinny byc wymienione.
Ceny sa przyblizone calosc za czesci wyszla ok 3000. W tym roku juz widze ze sa dostepne zestawy filtrow z vasco I maja oringi bo wczesniej byly bez a audi sprzedaje tylko cale obudowy samych oringow nie dostaniesz.
Pozdrawiam
Olej do czesci sprzegiel 4l-750 zl
Filtry uszczelki obudowy filtrow rurki do chlodniczki oleju- ok 1300 zl
Olej do czesci przekladniowej 4l 900zl
Sruby od miski i mechatroniki zostawilem stare choc wedlug audi powinny byc wymienione.
Ceny sa przyblizone calosc za czesci wyszla ok 3000. W tym roku juz widze ze sa dostepne zestawy filtrow z vasco I maja oringi bo wczesniej byly bez a audi sprzedaje tylko cale obudowy samych oringow nie dostaniesz.
Pozdrawiam