Panowie,
Polecam Maktrans z Warszawy sprawdziłem osobiście po niemiłej historii z Auto Józefów skrzynie Automatyczne.
Jak zakupiłem swoją A7 z Stronic nie byłem jeszcze mocno wtajemniczony w kwestie ogarniania tej skrzyni i postanowiłem pojechać na wymianę oleju do Auto Józefów cena za wymianę z filtrem 1150 pln.
Podczas wymiany Panowie nie bardzo pozwalali na obserwację ale miałem to głęboko i patrzyłem oraz podsłuchiwałem temat. Pracownik zawołał kierownika i mówi, że tylko jeden filtr wymienia ten wewnętrzny bo zewnętrznego niema, czasami w różnych silnikach S-Tronic ma 1 lub dwa filtry.
Po wymianie wyjechałem z zakładu i tak jeździłem sobie ok. 1,5 miesiąca ale ciągle mi śmierdziało nagrzanym olejem przekładniowym z silnika i w kabinie jak stałem na światłach, mówię sobie że pewnie się wypala bo mechanik jak odkręcał miskę to wszystko pozalewał olejem a później mył z pistoletu pod ciśnieniem- Nic próbowałem domyć karcherem i tak dalej waliło......... Spakowałem rodzinę na Sylwestra, żona i 2 małych dzieci i ruszamy do znajomych na balet 400 kilometrów .........Niestety nie dojechałem

! Stanąłem w szczerym polu 300 kilometrów od domu z informacją o awarii skrzyni biegów Lepiej być nie może Kuzwa!!!!! Samochód na lawetę i powrót do Wawy tym bardziej, że chyba to była sobota wieczór. W między czasie szukałem w necie firmy od skrzyń i trafiłem na Maktrans mówię dzwonię i o dziwo odbiera Pan dogadaliśmy się, że samochód zawiozę od razu do nich pod firmę na strzeżony parking. W nowym roku z samego rana spotkaliśmy się placu, auto na podnośnik sprawdzałem już wcześniej wagiem błędy i pokazywało jakby awaria mechaniczna brak ciśnienia etc. No to spuszczamy olej a tam może setka i samochód cały zarzygany olejem od spodu zatem diagnoza jest uciekł olej

A teraz powiem jak uciekł ponieważ, Pracownik z Auto Józefów chciał odkręcić kopułkę filtra zewnętrznego i ją po prostu przekręcił tak że pękła obudowa i zaczął powoli uciekać olej ze skrzyni a z kierownikiem ustalili, że niby nie ma zewnętrznego filtra jednym słowem Skurwys...... skasowali mnie 1150 za wymianę oleju i jeszcze spierd..... i narazili na kolejne kosztowne awarie a o trasie nie wspomnę.
Pan z Maktrans znalazł drugą obudowę zalali nowy olej i skasowali za całą usługę 600 pln brutto

Gdzie sama obudowa na Alledrogo kosztuje ok. 300 pln i trzeba mieć szczęście trafić bo są dwa rodzaje.
Maktrans ma super zaplecze, dużo części, oleju na miejscu i fachową wiedzę POLECAM!!!!