Adaptacja s-tronic i temp. oleju
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.7 TDI
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Adaptacja s-tronic i temp. oleju
Witam. Czy robił ktoś vcds-em adaptacje stronica? Znalazlem na ross tech taka procedure http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.ph ... B5)#Coding
I drugie pytanie. Jak sprawdzic temperature oleju w skrzyni w vcds?
I drugie pytanie. Jak sprawdzic temperature oleju w skrzyni w vcds?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Jacek
- Silnik: 2.7 TDI
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
U mnie sie chyba ulozylo juz wszystko. Zmienia juz plynnie biegi,zwlaszcza z 2 na 3 bieg bo tu przewaznie byly szarpniecia. Szybkie ruszanie odrazu po puszczeniu hamulca tez juz normalnie sie odbywa. Moze to tez troche zasluga wymienionej poduchy silnika i przejechaniu juz troche ponad 1kkm po adaptacji.
- damos
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damos
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Ja u siebie robiłem adaptacje VCDS'em, ale nie kończyły się powodzeniem. Pojechałem do ASO, gdzie robili adaptację, zajęło im to pół dnia, ale w końcu zrobili i było ok.
Przez tydzień.
Później problemy wróciły.
Jednak ASO nie widziało problemów w problemach. Proponowali ponowną adaptację za kolejna opłatą. Najczęściej szarpało przy zwalnianiu i zmianie biegów z 2 na 1. Jednak w innych sytuacjach też się zdarzyło szarpnąć.
Po wgraniu softu zwiększającego dodatkowo ciśnienia - nie miałem jak dotąd ani jednego szarpnięcia a to juz ponad 1,5 roku...
Przez tydzień.
Później problemy wróciły.

Po wgraniu softu zwiększającego dodatkowo ciśnienia - nie miałem jak dotąd ani jednego szarpnięcia a to juz ponad 1,5 roku...