a6 c7 tryb sport dynamic
a6 c7 tryb sport dynamic
witam panowie zakupilem niedawno a6 c7 i mam pare pytan do osob ktore juz dluzszy czas maja i moga mi cos podpowiedziec w tym temacie;d jak to jest z tym trybem sport jak go wlaczyc literka d i do dolu lekko i wtedy jest tryb sport wlaczony tak ? bo jak w prawo wezmiemy to tryb manualny?a jak wlaczymy jeszcze tryb dynamic cos bedzie innego niz w samy trybie sport? druga sprawa przy lusterku zewnetrzynym na slupku jest taki przycisk z lusterkiem jak wlacze go na lusterku pomaranczowe swiatelka sie zapalaja moge mi ktos pwoiedziec co to jest?
- lyngso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2018
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5 TDI R5
- Napęd: FWD
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Witam
1. Tryb sport skrzyni biegów to przycisk i manetka w dół, na wyświetlaczu zmieni się z D n S z cyferką biegu na którym aktualnie się auto porusza. Ustawienia trybu jazdy można też zmieniać w menu.
2. Przycisk przy lusterku to aktywacja monitoringu martwego pola. Włączony powoduje zapalanie się pomarańczowych lampek w lusterku jak jest inny samochód w martwym polu.
Pozdrov
1. Tryb sport skrzyni biegów to przycisk i manetka w dół, na wyświetlaczu zmieni się z D n S z cyferką biegu na którym aktualnie się auto porusza. Ustawienia trybu jazdy można też zmieniać w menu.
2. Przycisk przy lusterku to aktywacja monitoringu martwego pola. Włączony powoduje zapalanie się pomarańczowych lampek w lusterku jak jest inny samochód w martwym polu.
Pozdrov
- lyngso
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mariusz
- Rocznik: 2018
- Moje auto: A6 C8
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.5 TDI R5
- Napęd: FWD
Witam
Nie testowałem, średnio u mnie z 70k km wychodzi 6,8l/100km, ciągle na auto.
Na stałej trasie 822 km po autostradach zachodnich spalanie mam na poziomie 6,4l/100km ze średnią 117km/h.
Auto generalnie wykorzystywane jest na dalekie dystanse, sporadycznie jazda miejska.
Tankowana Verwa albo diesel z zachodu.
Pozdrov
Nie testowałem, średnio u mnie z 70k km wychodzi 6,8l/100km, ciągle na auto.
Na stałej trasie 822 km po autostradach zachodnich spalanie mam na poziomie 6,4l/100km ze średnią 117km/h.
Auto generalnie wykorzystywane jest na dalekie dystanse, sporadycznie jazda miejska.
Tankowana Verwa albo diesel z zachodu.
Pozdrov
- Quash
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Paliwo: Benzyna
Nie to nie to samo, ustawienie dynamic ustawia skrzynie na S ( ale mozesz miec dynamic i przestawic skrzynie na D ) ale tez pozostale elementy ( w zaleznosci od tego jaka konfiguracje masz ) takie jak uklad kierowniczy, zawieszenie, dyferencjaly, reakcje na gaz itp. przestawia na duzo agresywniejsze nastawy. Samo przelaczenie skrzyni w tryb S powoduje ze szybciej zmienia biegi i stara sie trzymac obroty w idelanym przebiegu momentu obrotowego.liteon54 pisze:czyli dynamic i sport ustawione przed dziwgnie to to samo ?
460KM/550NM Compsport Stage 2
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Rocznik: 2016
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI CNHA 190KM
- Napęd: Quattro
Re: a6 c7 tryb sport dynamic
Cześć, odgrzebie nieco temat bo nie potrafiłem znaleźć odpowiedzi na jedno pytanie.
Posiadam A6 C7 FL Quattro z 2017 roku. Czy to normalna sytuacja, że gdy gaszę samochód w trybie dynamic to po jego ponownym odpaleniu i włączeniu biegu (daje lewarek na D) to na wyświetlaczu między zegarami jest D1 a nie S1? Kiedy przełączę się na inny tryb i wrócę do dynamic to skrzynia jest już w S.
Z góry dzięki za odpowiedź
Posiadam A6 C7 FL Quattro z 2017 roku. Czy to normalna sytuacja, że gdy gaszę samochód w trybie dynamic to po jego ponownym odpaleniu i włączeniu biegu (daje lewarek na D) to na wyświetlaczu między zegarami jest D1 a nie S1? Kiedy przełączę się na inny tryb i wrócę do dynamic to skrzynia jest już w S.
Z góry dzięki za odpowiedź