Witam serdecznie !
Pacjent jak w temacie , pojawiło się ogłoszenie z A6C7 ( 3.0 tdi 245 Ps ) z uszkodzona skrzynia biegow , według sprzedawcy :
Brak komunikacji ze skrzynia , uszkodzona mechatronika / sterownik / instalacja skrzyni biegow , nie da się zakręcić rozrusznikiem auto nie odpala ( wirtualne D , wciąganie na lawetę po zwolnieniu przycisku pod zapalniczka ) przebieg 308.000 , przy 250.000 naprawiana w ASO mechatronika , ostatni serwis 50 km przed Awaria skrzyni i mam kilka pytań :
1. Jeśli uszkodzony sterownik to Siknik nie zakręci / nie odpali ?
2. Jaki może być Max koszt naprawy jeśli skrzynia szrot ?
3. Gdzie w Polsce jest profi serwis po za ASO ? Kogo polecacie ?( lokalizacja Śląsk / dolnośląskie / łódzkie / śląskie / wielkopolskie )
Proszę o info bo cena wydaje mi się " Ok " + mam od sprzedawcy vin i przeglądy w ASO .
A6 C7 3.0 TDI CDUC s-tronic NBP ( uszkodzona skrzynia )
- damos
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damos
- Rocznik: 2010
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
Dobre pytanie. Nie znam odpowiedzioskar2005 pisze:1. Jeśli uszkodzony sterownik to Siknik nie zakręci / nie odpali ?

Zakup nowej skrzyni: od 5000 do 10 000 PLNoskar2005 pisze:2. Jaki może być Max koszt naprawy jeśli skrzynia szrot ?
wymiana skrzyni: 3000 PLN
później naprawa nowej skrzyni, bo nie działa

na koniec naprawa wiązek/wtyczek, które okażą się przyczyną: 1500 PLN

Polecają ludzie ASB w Długołęce. Inni nie polecają. Inny kolega gorąco polecał TEOMOTORS. Nie miałem do czynienia z żadną z tych firm.oskar2005 pisze:3. Gdzie w Polsce jest profi serwis po za ASO ? Kogo polecacie ?( lokalizacja Śląsk / dolnośląskie / łódzkie / śląskie / wielkopolskie )
Można popatrzeć na wtyczkę wchodzącą do skrzyni - tam często dostaje się woda i styki korodują. Ale taka "śmieszna" awaria w S-Troniku to jak wygrana w totka

- repek92
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Marcin
- Rocznik: 2003
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.5TDI BDH 180KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Miałem C5 sterownik zalany wodą silnik nie zakreciłoskar2005 pisze:1. Jeśli uszkodzony sterownik to Siknik nie zakręci / nie odpali ?
kolega robił w Długołęce i jeździ on miał skrzynię multioskar2005 pisze:3. Gdzie w Polsce jest profi serwis po za ASO ? Kogo polecacie ?
Lektorzy, nagrania: multifonika.net
Dziękuje panowie za informacje , No kurde ciężko jakąś mądrą decyzje tu podjąć . Dzwoniłem do 8 " szpecow " i ceny od 4 do 12 ( duża rozbieżność ) na Allegro ogłasza się gościu co bierze 6 daje rok gwarancji i zabiera stara skrzynie , chyba najrozsądniejsza opcja .
Macie jakieś pomysły ?
Wtyczkę czy nie zaśniedziała sprawdzi się z kanału czy od góry ? Ma ktoś jakaś instrukcje ?;)
Macie jakieś pomysły ?
Wtyczkę czy nie zaśniedziała sprawdzi się z kanału czy od góry ? Ma ktoś jakaś instrukcje ?;)
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
W aucie było upalone gniazdo mechatroniki na skutek wpompowywania w nie płynu chłodzącego przez omawiany już nie raz zawór po lewej stronie skrzyni. Po wymianie mechatroniki, gniazda i zalaniu olejem auto śmiga jak nowe pomimo że przebieg duży. Także S-tronic mechanicznie całkiem trwałą skrzynią jest
.