Bardzo proszę was o radę. Kupiłem zestaw rozrządu Febi, Mechanik powiedział że nie radzi go montować tylko zamienić na oryginał. Podobno w oryginalnych są lepsze napinacze, bardziej trwałe i prawdopodobnie są już zmodyfikowane, a w Febi nie wiadomo.
Nie wiem co robić, nastraszył mnie, może teraz dokupić tylko te dwa napinacze w oryginale, tylko czy będą pasować? W sklepie już nie chcą zrobić zwrotu. A może już ktoś zakładał Febi i ma jakieś doświadczenia?
[ Dodano: 2020-03-13, 14:47 ]
Jakiej marki olej (poza ASO) stosujecie do silników? Ja do tej pory używam Castrol lecz mechanik który wymieniał mi rozrząd poleca aby wymienić go na Shell 5w30 hx8.
Co do mojego wcześniejszego pytania o rozrząd Febi, to sam sobie odpowiem na to pytanie, będzie dla potomnych i może komuś się przyda.
Dla własnego sumienia postanowiłem zakupić drugi rozrząd oryginalny w ASO. Okazało się, że ten co już mam Febi i nowy ori z ASO są identyczne. Ten sam producent, te same numery, napisy, znaczki i te same kolory. Febi miał tylko zeszlifowany znaczek Audi, najprawdopodobniej za pomocą jakiegoś dremelka.

I był zapakowany w kartonie z napisem Febi. Więc kontynuując, dla spokoju sumienia, założyłem ze znaczkiem Audi a ten w opakowaniu Febi sprzedałam na popularnym serwisie aukcyjnym. Ot taki zrobiłem interes