[A6 C7]Usterka pompy paliwowej
-
- Forum Audi A6 / A7
[A6 C7]Usterka pompy paliwowej
Witam
Posiadam Audi A6 2.0 TDI (C7) rocznik 2011. Ostatnio zauważyłem dziwną prace silnika.W serwisie ASO Audi stwierdzili usterke pompy paliwowej..dokładnie dostanie sie opiłków do układu paliwowego. Naprawę wycenili na ok. 20 tyś złotych. Jezeli ktoś miał taki problem, może doradzi mi czy lepie zrobić to w ASO czy zwykłym serwisie. Mieszkam w woj. Łódzkim, może znacie jakies serwisy godne polecenia.Czy ta usterko często zdarza sie w tym modelu i czy po naprawie tej usterki nie wystąpią jakies inne.
Pozdrawiam.
Posiadam Audi A6 2.0 TDI (C7) rocznik 2011. Ostatnio zauważyłem dziwną prace silnika.W serwisie ASO Audi stwierdzili usterke pompy paliwowej..dokładnie dostanie sie opiłków do układu paliwowego. Naprawę wycenili na ok. 20 tyś złotych. Jezeli ktoś miał taki problem, może doradzi mi czy lepie zrobić to w ASO czy zwykłym serwisie. Mieszkam w woj. Łódzkim, może znacie jakies serwisy godne polecenia.Czy ta usterko często zdarza sie w tym modelu i czy po naprawie tej usterki nie wystąpią jakies inne.
Pozdrawiam.
- giganteusz
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- giganteusz
- Forum Audi A6 / A7
- jacob
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Kuba
- Rocznik: 2009
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.0 170KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Praktycznie każde CR jest narażone na to, pompa wysokiego cinienia sie skrobie przez złej jkości paliwo i braku w nim siarki i i innych środkòw smarnych, zalecam poczytac w dziale C6 tam jednemu koledze padł cały system CR pompa, listwa i wtryski.
Niemcy dodaja do paliwa olej 2T i jest spokòj
czyli tzw " mixol " - ja ta zasade stosuje do swoich dostawczakow i przez pare lat uzytkowania zaden na tym nie ucierpialjacob pisze:Praktycznie każde CR jest narażone na to, pompa wysokiego cinienia sie skrobie przez złej jkości paliwo i braku w nim siarki i i innych środkòw smarnych, zalecam poczytac w dziale C6 tam jednemu koledze padł cały system CR pompa, listwa i wtryski.

Tylko w c6 i c7 jest dpf i nie można lać byle czegoŁ-y-S-y pisze:czyli tzw " mixol " - ja ta zasade stosuje do swoich dostawczakow i przez pare lat uzytkowania zaden na tym nie ucierpialjacob pisze:Praktycznie każde CR jest narażone na to, pompa wysokiego cinienia sie skrobie przez złej jkości paliwo i braku w nim siarki i i innych środkòw smarnych, zalecam poczytac w dziale C6 tam jednemu koledze padł cały system CR pompa, listwa i wtryski.
A6 2,0 ABK 115 95rok AVANT Było A6 2,8 ALG 193 98rok SEDAN Było
A6 2,5tdi BAU 179 04rok AVANT Quattro Było
VW GOLf 1.9tdi AJM 115 00rok Jest i 4motion
A6 3.0tdi CDYA 240 2008 AVANT Jest i Quattro
A6 2,5tdi BAU 179 04rok AVANT Quattro Było
VW GOLf 1.9tdi AJM 115 00rok Jest i 4motion

A6 3.0tdi CDYA 240 2008 AVANT Jest i Quattro

- patrycjush
- Forum Audi A6 / A7
- patrycjush
- Forum Audi A6 / A7