Szykuję się do wymiany chłodnicy EGR w moim A6. Robota jest uciążliwa ale nie wygląda na skrajnie trudną więc postanowiłem potraktować to jako wyzwanie (ostatecznie mam narzędzia, wolny garaż, instrukcje i dwie sprawne ręce). Mam jednak pewien problem z dobraniem smaru do gwintów rury wydechowej. Z tego co wyczytałem, audi zaleca używanie smaru (pasty?) o oznaczeniu G052112A3 na połączenia śrubowe układu wydechowego. Jest to jakiś rodzaj wysokotemperaturowego mazidła. Problem z nim jest taki, że kosztuje horrendalne pieniądze

Uprzejmie proszę o podpowiedzi.
Ja, po przeszperaniu połowy internetu, znalazłem taką pastę - Forch S428 (pasta ceramiczna, 1200stC, wg opisu bez metali ciężkich). Na allegro tubka 4g (zakładam że jeszcze sporo mi zostanie) wyceniona jest na.... 6 złotych. Z przesyłką będzie to kilkanaście PeELeNów... Gra warta świeczki bo wolę trzy stówy wydać na dobrą flaszkę po szczęśliwym złożeniu do kupy samochodu.
PS: zakładam, że odkręcenie fabrycznych śrub po niemal 8 latach eksploatacji i 240tys przejechanych kilometrów może być wyzwaniem dla amatora więc wszelkie podpowiedzi w tej materii również mile widziane.