Witam. Moja a6 c7 2.0tdi 177km silnik CGLC zachowuje się dziwnie na zimnym silniku mianowicie. Odpala bez żadnego problemu, nic nie faluje na obrotach. Problem pojawia się gdy wyjeżdżam na drogę i przez pierwsze 500m auto wpada w jakieś dziwne drgania, brak mocy po czym za chwilę wszystko wraca do normy. Dzieje się tak tylko na zimnym silniku. Komputer pokazał mi błąd dodatkowej pompki elektrycznej obiegu wody, czy to może mieć jakiś wpływ na te objawy ? Korekty wtrysków są ok . Ktoś miał podobny problem ?
A6 C7 dziwne drgania i brak mocy
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Szajn
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Inne
- Silnik: 3.0 CDUC 245KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Diesel
Re: A6 C7 dziwne drgania i brak mocy
Kolego awaria dodatkowej, elektrycznej pompy płynu chłodniczego nie ma nic wspólnego z wibracjami. To coś innego. Jakim kablem sprawdzałeś błędy. W takich przypadkach tylko Odis lub VCDS. Sprawdź ciśnienie na szynie paliwowej.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Papi1994 pisze: ↑09 sty 2025, 00:27Witam. Moja a6 c7 2.0tdi 177km silnik CGLC zachowuje się dziwnie na zimnym silniku mianowicie. Odpala bez żadnego problemu, nic nie faluje na obrotach. Problem pojawia się gdy wyjeżdżam na drogę i przez pierwsze 500m auto wpada w jakieś dziwne drgania, brak mocy po czym za chwilę wszystko wraca do normy. Dzieje się tak tylko na zimnym silniku. Komputer pokazał mi błąd dodatkowej pompki elektrycznej obiegu wody, czy to może mieć jakiś wpływ na te objawy ? Korekty wtrysków są ok . Ktoś miał podobny problem ?
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0 TDI
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
Jeśli coś okaże się nie tak na tej szynie to co wtedy ?
- KKgg
- Moderator
- Imię: Krzysiek
- Rocznik: 2015
- Silnik: 2.0 TDI 190KM
- Skrzynia: S-tronic
Jeśli pytasz to lepiej idź do specjalisty... Co wtedy? Może pompa? Może filtr? Kto wie?
Moje modzenie: hak Ori, kamera cofania ori, komforty z masażem+dołożenie ogrzewania kanapy tył, dołożenie wzmacniacza+wymiana głośników, dołożenie grzanej kiery i Webasto
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Patryk
- Silnik: 2.0 TDI
- Skrzynia: Manual
A może ktoś mi powie czy te korekty są w porządku ?
Cylinder 1. 0,17mg
Cylinder 2 -0,04mg
Cylinder 3 -0,18mg
Cylinder 4 0,07mg
Cylinder 1. 0,17mg
Cylinder 2 -0,04mg
Cylinder 3 -0,18mg
Cylinder 4 0,07mg