obroty silnika
obroty silnika
witam ! audi q3 2.0 tdi 140 km . podnosi mi obroty silnika do 1000 obr. po włączeniu klimatyzacji ,może ktoś coś radzi ? poradzi ?
Ostatnio zmieniony 10 cze 2016, 19:57 przez marku14, łącznie zmieniany 1 raz.
Auto kupiłem w lutym tego roku ( silnik 2,0 140 km.tdi ) , cały czas mam włączoną klimatyzację na ,, auto" , np. temperatura na zewnątrz jest +25 st. a ja mam nastawione w kabinie na +20 st. , odpalam samochód i obroty silnika na chwilę są normalne czyli 860 a po chwili automatycznie rosną do 1000 obr. W trakcie jazdy jest ok bo tego ne słychać i nie czuć, w ruchu miejskim jest najgorzej-co mnie bardzo denerwuje. Rozmawiałem z osobami które mają takie samochody i jednoznacznie stwierdzają że u nich takich objawów nie ma i sinik pracuje normalnie niezależnie od nastawienia temperatury , wcześniej miałem audi a6 c6 i tak się nie działo wszystko było ok . Szukam przyczyny aby ją wyeliminować.
właśnie tego jeszcze nie sprawdzałem ! zobaczę to w poniedziałek bo mam termin do wymiany oleju .
[ Dodano: 2016-06-13, 23:00 ]
witam ! bylem dzisiaj wymieniać olej i przy okazji sprawdziłem akumlator , ładowanie . i wszystko jest ok tak jak w książce pisze ! nie wiem czy to jest wina jakiegoś sterownika ? czy potrzebny jest inny program do komputera w aucie ? ktoś coś doradzi???
[ Dodano: 2016-06-13, 23:00 ]
witam ! bylem dzisiaj wymieniać olej i przy okazji sprawdziłem akumlator , ładowanie . i wszystko jest ok tak jak w książce pisze ! nie wiem czy to jest wina jakiegoś sterownika ? czy potrzebny jest inny program do komputera w aucie ? ktoś coś doradzi???