Montaż Aktywnego układu wydechowego
-
- Forum Audi A6 / A7
Zakupilem oryginal wydech oraz sterowniki, rezonator i kawalki wiazki z wtyczkami. Ma ktos schemat elektryczny jak to podlaczyc. Ewentualnie jakies wskazowki od kogos co juz to zakladal u siebie?? Wiem ze rezonator wraz ze sterownikiem montowany jest pod maska na podszybiu a drugi sterownik ma byc zamontowany w prawym tylnym nadkolu.
Panowie mam prośbę opiszcie jakie części potrzebuje dodatkowo do montazu aktywnego wydechu w 3,0TDI A6 C7 2012
MAM:
1. Moduł: 4G0071953A
2. Wiązkę : https://allegro.pl/oferta/wiazka-podlac ... 7238848015
3. Wydech końcowy z 3,0bitd
Czy po montazu tego potrzebne jest nam jakies kodowanie?
Mam sprzeczne informacje. Niektórzy pisza że nie a niektórzy ze tak
MAM:
1. Moduł: 4G0071953A
2. Wiązkę : https://allegro.pl/oferta/wiazka-podlac ... 7238848015
3. Wydech końcowy z 3,0bitd
Czy po montazu tego potrzebne jest nam jakies kodowanie?
Mam sprzeczne informacje. Niektórzy pisza że nie a niektórzy ze tak
lysy106
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
Czy ktos wie czy gateway obsluguje przedni buzzer pod maska?? Czytalem na forum a4 ze w a4 dopiero po lifcie byla taka opcja. Czy w a6 c7 byla ta opcja od poczatku produkcji? Ma ktos zdjecia oryginalnego miejsca zamontowania modulu w bagazniku?
[ Dodano: 2019-05-26, 10:18 ]
Jestem juz po montazu aktywnego wydechu.
Zakodowalem MCE 09 ---> Coding 07 ---> LongCoding Helper ----> BYTE 11 Bit 6 zmiana z 0 na 1 oraz w GATEWAY 19 ---> instalation list ---> odznaczamy ---> A9 Dzwiek konstrukcji nosnej ---> EXit.
Wydech ma ladny delikatny dzwiek. Efek bardzo fajny.
Dodatkowo zalozylem rezonator (urzadzenia drgajacego) pod maska. Wbrew tego co czytalem na innych forach ze rezonator nie bedzie dzialal bo jest tylko w wersji 313KM rezonator dziala i da sie go bez problemu zakodowac. W GATEWAY 19 ---> instalation list ---> odznaczamy ---> C0 Generator dzwieku ---> EXit.
[ Dodano: 2019-05-26, 10:18 ]
Jestem juz po montazu aktywnego wydechu.
Zakodowalem MCE 09 ---> Coding 07 ---> LongCoding Helper ----> BYTE 11 Bit 6 zmiana z 0 na 1 oraz w GATEWAY 19 ---> instalation list ---> odznaczamy ---> A9 Dzwiek konstrukcji nosnej ---> EXit.
Wydech ma ladny delikatny dzwiek. Efek bardzo fajny.
Dodatkowo zalozylem rezonator (urzadzenia drgajacego) pod maska. Wbrew tego co czytalem na innych forach ze rezonator nie bedzie dzialal bo jest tylko w wersji 313KM rezonator dziala i da sie go bez problemu zakodowac. W GATEWAY 19 ---> instalation list ---> odznaczamy ---> C0 Generator dzwieku ---> EXit.
-
- Forum Audi A6 / A7
Witam
Potrzebuje instrukcji montażu wiązki elektrycznej (link poniżej) w Audi a7, miała być dołączona do paczki ale nic nie dostałem.
https://allegro.pl/oferta/audi-a6-a7-bi ... e=facebook
Potrzebuje instrukcji montażu wiązki elektrycznej (link poniżej) w Audi a7, miała być dołączona do paczki ale nic nie dostałem.
https://allegro.pl/oferta/audi-a6-a7-bi ... e=facebook
Witam.
Według instrukcji can ciągniesz ze słupka A, ale w bagażniku po prawej stronie też jest. Wystarczy zdjąć tą osłonę z prawej i całe łącze can masz na dole razem z przekaźnikami i bezpiecznikami. Taka siwa podłużna "kostka". Pomarańczowo czarny can high i pomarańczowo brązowy can low.
Zasilanie to plus po zapłonie. W bagażniku to pierwsze bezpieczniki z prawej, według instrukcji trzeba ciągnąć aż ze słupka A. Podaj msila na PW to Ci podeśle instrukcje.
Według instrukcji can ciągniesz ze słupka A, ale w bagażniku po prawej stronie też jest. Wystarczy zdjąć tą osłonę z prawej i całe łącze can masz na dole razem z przekaźnikami i bezpiecznikami. Taka siwa podłużna "kostka". Pomarańczowo czarny can high i pomarańczowo brązowy can low.
Zasilanie to plus po zapłonie. W bagażniku to pierwsze bezpieczniki z prawej, według instrukcji trzeba ciągnąć aż ze słupka A. Podaj msila na PW to Ci podeśle instrukcje.
-
- Forum Audi A6 / A7
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2012
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 5.2 435KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
Re: Montaż Aktywnego układu wydechowego
Czy ktoś z tego postu posiada wiedzę, czy da się sprawdzić przez kabel, czy głośniki zamontowane w wydechach są sprawne ? Mam oryginalnie zamontowany zestaw aktywnego wydechu ( c7 313 ps) i niestety nie działa on, a poprzedni właściciel twierdzi ze „wyciszył go” ponieważ go irytował... jednak gdy poprosiłem go o namiar na „speca” który tego dokonał stwierdził ze nie ma już z nim kontaktu bo się ożenił żona mu zabrania to robić , bla bla... ale nim dokonam zakupu nowych głośników chciałbym się upewnić ze te napewno już do niczego się nie przydadzą ...
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Enzo
- Rocznik: 2012
- Moje auto: Allroad C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TDI 218KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Automat
Re: Montaż Aktywnego układu wydechowego
Witam,
prośba o potwierdzenie czy do silnika 3.0 Tdi 245 KM CDUD podejdzie tylko ten sterownik 4G0071953A, czy też można wrzucić od Bitdi 313 KM o numerze 4G0907160B?
Czy tłumiki można zastosować z Bitdi 313 KM ?
Z góry dzięki.
prośba o potwierdzenie czy do silnika 3.0 Tdi 245 KM CDUD podejdzie tylko ten sterownik 4G0071953A, czy też można wrzucić od Bitdi 313 KM o numerze 4G0907160B?
Czy tłumiki można zastosować z Bitdi 313 KM ?
Z góry dzięki.