Audi a6 c7 czasem nie odpala
Audi a6 c7 czasem nie odpala
Witam jestem nowy prosze o wyrozumialosc Mam a6c7 autko od niedawna zaczeło nie odpalac na zimnym i na cieplym silniku zapalaja sie zaraz błedy stabilizacji toru jazdy regulacji swiatel hamulca postojowego cisnienia w oponach co to moze byc
?

C7
Myslałem ze to wina Aku zmienilem na nowy i dalej to samo Ktos podpowiedział mi ze to przekaznik sterownika silnika bo gdy nie chce odpalic swieci sie lampka świec żarowych Gdy nie odpala widnieją błędy U111100 Ograniczenie działania z powodu braku komunikacji
Witam , mam problem , audi a6 c7 2.0 tdi 177km
auto po dłuższym niż ok 15 minut postoju nie odpala za pierwszym razem ,
wyświetlane komunikaty : "do uruchomienia silnika należy wcisnąć pedał hamulca" (najczęstszy)
"niskie ciśnienie w oponach" , "awaria systemy stabilizacji jazdy" (rzadko) ,
sytuacja ma miejsce niezależnie od temperatury silnika
kod błędu
4699
U1113 00 [039]
jeżeli ktoś ma wiedzę co może być przyczyną proszę o pomoc
Grzegorz
auto po dłuższym niż ok 15 minut postoju nie odpala za pierwszym razem ,
wyświetlane komunikaty : "do uruchomienia silnika należy wcisnąć pedał hamulca" (najczęstszy)
"niskie ciśnienie w oponach" , "awaria systemy stabilizacji jazdy" (rzadko) ,
sytuacja ma miejsce niezależnie od temperatury silnika
kod błędu
4699
U1113 00 [039]
jeżeli ktoś ma wiedzę co może być przyczyną proszę o pomoc
Grzegorz
Wizyta w serwisie Audi nic nie dała dalej ten sam problem auto coraz czesciej nie odpala za 1...2...3 razem trzebab odczekac 5-10 min i odpali
[ Dodano: 2017-08-17, 22:36 ]
Nikt nie wie co z moim Audikiem c7 2.0 177KM wymieniałem już kopmuter wymieniałem tez moduł komfortu BCM2 wymieniłem BCM1 moduł bordnetz BCM1 w salonie Audi VW wymieniali przekażniki i dalej nic auto dalej nie odpala jak trzeba czasem pali a czasem trzeba poczekac 5min

[ Dodano: 2017-08-17, 22:36 ]
Nikt nie wie co z moim Audikiem c7 2.0 177KM wymieniałem już kopmuter wymieniałem tez moduł komfortu BCM2 wymieniłem BCM1 moduł bordnetz BCM1 w salonie Audi VW wymieniali przekażniki i dalej nic auto dalej nie odpala jak trzeba czasem pali a czasem trzeba poczekac 5min
Witam, również jestem tutaj nowym ale jedno nas łączy - mam identyczne usterki jaki Ty. Dzieje się to od dziś tj. 17.10.2017 i zdarzyło mi się to kilka razy w ciągu dzisiejszego dnia.
Pomierzyłem akumulator, który po godzinie postoju miał 12,4V a, podczas odpalania przez chwilę zszedł na 10,9V po czym szybko urósł na 14,3V i po załączeniu świateł, podgrzewaniu szyby i foteli spada na 14,2V czyli uważam akumulator + ładowanie alternatora za poprawnie działające.
Dodam, że tydzień temu byłem na dużym servisie przy 120 000 km i prócz wymiany materiałów eksploatacyjnych auto było bez jakichkolwiek zastrzeżeń zarówno moich jaki i serwisu.
Co to może być? hmm.. Z góry dzięki za podpowiedź.
Pozdrawiam,
Daniel
Pomierzyłem akumulator, który po godzinie postoju miał 12,4V a, podczas odpalania przez chwilę zszedł na 10,9V po czym szybko urósł na 14,3V i po załączeniu świateł, podgrzewaniu szyby i foteli spada na 14,2V czyli uważam akumulator + ładowanie alternatora za poprawnie działające.
Dodam, że tydzień temu byłem na dużym servisie przy 120 000 km i prócz wymiany materiałów eksploatacyjnych auto było bez jakichkolwiek zastrzeżeń zarówno moich jaki i serwisu.
Co to może być? hmm.. Z góry dzięki za podpowiedź.
Pozdrawiam,
Daniel
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Romek
- Rocznik: 2013
- Moje auto: A7 4G
- Nadwozie: Liftback
- Silnik: 2.0 TFSI 252KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
a mieliscie taki problem ze przy okazji tych bledow wylaczal sie licznik i klima? (po deszczu)
Bylo A6 C7 3.0TFSi 450ps a7-4g/a7-3-0tfsi-biala-smierc-t98763.html
Jest A7 3.0TFSI a7-4g/a7-3-0tfsi-biala-smierc-t98763.html
Jest A7 3.0TFSI a7-4g/a7-3-0tfsi-biala-smierc-t98763.html
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C7
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.0TDI 190KM DDDA
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Re: C7
...mam ten sam kod bledu i nie wiem czym on jest spowodowany...moze ty juz to zlokalizowales?toudi260 pisze:Myslałem ze to wina Aku zmienilem na nowy i dalej to samo Ktos podpowiedział mi ze to przekaznik sterownika silnika bo gdy nie chce odpalic swieci sie lampka świec żarowych Gdy nie odpala widnieją błędy U111100 Ograniczenie działania z powodu braku komunikacji
Szelag