Witam. Posiadam Audi A6 C7 z 2013roku, auto świeżo sprowadzone z Niemiec - diagnoza niemców uszkodzony silnik - Ok w porządku. Auto przetransportowałem do Polski- do pobliskiego warsztatu który co prawda nie zajmuje się naprawą silników,ale jakąś tam ogólną wiedzę mają- zmierzone ciśnienie i na wszystkich z lewej strony jest między 33-38, po prawej dolny i środkowy 33-36,a górny nie ma ciśnienia. Wg wstępnych ustaleń wynika,że będzie to dziura w tłoku - dzięki jeździe z uszkodzonym wtryskiem ,mam rację? Oznaczenie mojego silnika CDUD , na allegro jest dużo silników z oznaczeniami CDU, CDUC - moje pytanie,czy te silniki będą pasowały zamiast mojego?
Druga bardzo istotna sprawa,czy ktoś w woj. Lubuskim lub +/- 200km stąd ogarnia takie silniki na porządku dziennym i chciałby się tym zając? Oczywiście mam na myśli kogoś kto wie co robi i jest godny polecenia,bo pseudo dieslowców jest u mnie pełno,ale znając okoliczną renomę nie chciałbym tam zrobić nic więcej oprócz wymiany klocków hamulcowych w aucie z rocznika 1999.
Rady,pomysły? Chciałbym tym autem pojeździć rok,dwa...
[CDUD 3.0 245 KM] A6 C7 Brak Ciśnienia na jednym cylindrze C
A czy miał ktoś z Was lub osoby Wam znane styczność z tą firmą? Bo że się na tym znają i naprawią to w sumie już wyczytałem,ale pozostaje też pytanie jak wyglądają od strony finansowej,bo raczej nie myślę o wydaniu np. 15 tys. na remont takiego silnika i tu jest pytanie czy ktoś robił cokolwiek w tej firmie lub zna jakieś fakty?