makaudi pisze:witam i pozdrawiam .jestem tu nowy,śledze przeszukuje fora ,w tematyce 4.2 bat wypadanie zapłonu,nierówna paca na wolnych. mam załamke.po zakupie pięknej a6 4.2 bat 160 tyś przejechane 06
rok od pierwszego właściciela w de. standardowo przy tym silniku ,przygotowany byłem na niezbędne wydatki ,typu silnik do pola ,rozrząd do wymiany ,całość do uszczelnienia,pompy alternatory do regeneracji,oczywiście,świece,oleje filtry itp itd. bez oszczędzania,tak jak ma być porządnie! naprawdę dużo serca włożone w autko ,radość nie trwała jednak długo! nagle trach i na wolnych zaczeła sie dusić mało nie zgaśnie! komp pokazuje wypadanie cylinder 6,7 cewki wtryski pozamieniane,zmierzyli mi w końcu ciśnienie na cylindrach .6,7 miały ponoć po 7 reszta po 12,załamałem sie!będe jechał na drugi pomiar gdzie indziej żeby się upewnić. lecz może ktoś uporał się z wypadającymi zapłonami i ma na ten temat wiedzę.proszę o pomoc,za wszelkie ,doświdczenia będe wdzięczny!na forum jest to dość popularny temat ,lecz nie znalazłem,żadnego który by coś wyjaśniał! proszę o pomoc!
Wypadanie zapłonu na dwóch cylindrach 4.2 bat
Wypadanie zapłonu na dwóch cylindrach 4.2 bat
makbb