Wymiana zamka pasażera i kierowcy w Audi a6 c6 3.0tfsi .pomocy
- Bartek0909
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Rocznik: 2008
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 TFSI CAJA 290KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Wymiana zamka pasażera i kierowcy w Audi a6 c6 3.0tfsi .pomocy
Witam szanownych kolegów, uprzejmie proszę o pomoc w doborze lewego i prawego przedniego zamka w Audi A6 C6 Estate 3.0 TFSI. Na rynku dostępnych jest wiele różnych zamków i nie jestem pewien, który z nich będzie odpowiedni. Czy ktoś z Was wymieniał już zamki w tym modelu? Jeśli tak, to będę wdzięczny za wszelkie wskazówki, jak to zrobić, aby niczego nie uszkodzić. Byłbym również zobowiązany, gdybyście mogli polecić mi konkretny model zamka lub firmę, która je produkuje. Z góry dziękuję za wszelką pomoc. Pozdrawiam serdecznie, Bartek.
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Paliwo: Diesel
Re: Wymiana zamka pasażera i kierowcy w Audi a6 c6 3.0tfsi .pomocy
Ja opierając się na własnym doświadczeniu mogę doradzić wyjęcie zamka z drzwi i jego naprawę - m.im czyszczenie i dogięcie styków. Ja zakupiłem w przeszłości dwa zamki nowe zamienniki i niestety nie działały mi niektóre funkcje w aucie, np. światła wewnątrz. Poświęciłem trochę czasu na demontaż zamka i od 2 lat wszystko działa - zamykanie, otwieranie z pilota (bo zakładam, że masz właśnie taki problem
)
Nawet chyba jeszcze mam jeden z zakupionych zamków w garażu

Nawet chyba jeszcze mam jeden z zakupionych zamków w garażu

- Bartek0909
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bartek
- Silnik: 3.0 TFSI CAJA 290KM
- Paliwo: Benzyna
Re: Wymiana zamka pasażera i kierowcy w Audi a6 c6 3.0tfsi .pomocy
Hej ,dzieki za odpowiedz,u mnie nie otwiera z pilota przednich drzwi,ale nie mam pojecia jaki zamek tam siedzi ,7 pin czy 9 pin ,nie chcialbym kupywac w ciemno ,ale tez nie chcialbym rozebrac wszystkiego i jak sie okaze ze musze zmienic zamek,jezdzic tak bez tapicerki,mozna w jakis sposob sprawdzic jaki zamek jest zamontowany?