Witam,
Chciałbym się zabrać za wymianę uszczelki pod miską olejową do tego celu zakupiłem masę uszczelniającą ELRING 030 790.
Mam pytanie odnośnie samego ściągnięcia miski czy są jakieś ukryte śrubki, czy posiada ktoś doświadczenie i robił już coś takiego w silniku może jakieś zdjęcia poglądowe i ogolnie wszystko co mogłoby mi pomóc.
Pozdrawiam.
[BAT 4.2 335 km] Wymiana uszczelki pod miską olejową
Witam.
Może będzie to pomocne dla Ciebie.Co prawda nie robiłem tego w swoim autku, ale ostatnio kontrolowałem spód auta pod kątem wycieków i sprawdzenia wszelkich połączeń po wymianie kompresora( jeśli nie robiłeś tego w swoim aucie to znaczy w przypadku tego motoru
rozebranie połowy przodu ) Oglądałem dość dokładnie też przy okazji miskę olejową. Miska jest dość długa ale w mojej ocenie jest dostęp do wszystkich śrub.
Pozdrawiam
Może będzie to pomocne dla Ciebie.Co prawda nie robiłem tego w swoim autku, ale ostatnio kontrolowałem spód auta pod kątem wycieków i sprawdzenia wszelkich połączeń po wymianie kompresora( jeśli nie robiłeś tego w swoim aucie to znaczy w przypadku tego motoru

Pozdrawiam
Koledzy, ktos opanował temat? Ja jest wlasnie w trakcie a właściwie po i przed. Zamomtowalem miske od nowa ladnie wszystko pięknie według instrukcji serwisowej i jest lipa. Dalej cieknie z pod śrub miski. Ktoś mi moze podpowie co zrobil zle?
Ps. Rozbiórka przodu wcale nie jest taka straszna jak sie wydaje. Ja robię to teraz drugo raz z rzedu i max godz i auto stoi w pozycji serwisowej. Malwzy tylko zaopatrzyć się w przyrzaddo podwieszana przedniego pasa. Tzn 2x śruba m8 ok 15cm z rurką nna zewnątrz.
Ps. Rozbiórka przodu wcale nie jest taka straszna jak sie wydaje. Ja robię to teraz drugo raz z rzedu i max godz i auto stoi w pozycji serwisowej. Malwzy tylko zaopatrzyć się w przyrzaddo podwieszana przedniego pasa. Tzn 2x śruba m8 ok 15cm z rurką nna zewnątrz.