Witam, jestem w trakcie wymiany rozrządu w A6 C6 3.2 fsi i nie wiem jak sprawdzić czy wariatory są sprawne czy może nadają się do wymiany.
Auto nie miało żadnych objawów, ale czy taki zdemontowany wariator można jakoś sprawdzić ?
z góry dziękuję
Wariatory 3.2 fsi AUK
-
- Forum Audi A6 / A7
mozna dmuchnac powietrzem w kanal olejowy i zobaczysz czy sie przestawi. Powinien sie przestawic. Wiecej zobaczys dopiero po rozebraniu na czesci czy pin nie wybil wiekszej dziury i nie ma luzu. Raczej komus kto nigdy tego nie robil bedzie ciezko stwierdzic czy sa do wymiany czy jeszcze niekoniecznie.
a6 c5 2.5 tdi BDH
A6 c6 4.2 BAT
A6 c6 4.2 BAT
-
- Forum Audi A6 / A7
Ok rozumiem dzięki.arekC5 pisze:mozna dmuchnac powietrzem w kanal olejowy i zobaczysz czy sie przestawi. Powinien sie przestawic. Wiecej zobaczys dopiero po rozebraniu na czesci czy pin nie wybil wiekszej dziury i nie ma luzu. Raczej komus kto nigdy tego nie robil bedzie ciezko stwierdzic czy sa do wymiany czy jeszcze niekoniecznie.
[ Dodano: 2017-09-27, 07:40 ]
Ceny ASO kosmos za kpl łańcuchów napinaczy i ślizgów chcą 6500arturpucz pisze:Ile za rozrząd z ciekawości zapytam? części + robota. Również zastanawiam się nad tym silnikiem.
Jeśli chcesz zrobić kpl czyli plus wariatory to cena 15200

Zamienniki to koszt około 2600-3000 oczywiście bez wariatorów

-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Bogdan
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
Zmień warsztat. Z ASO ślizgi a reszta może być zamiennik. Tu masz zestaw bez kół zębatych:
https://intrader.pl/kompletne-rozrzady/ ... -audi.html
Jest też tam opcja tylko na zamiennikach ale z kołami.
Pamiętaj o śrubach i radzę dokupić uszczelki pokrywy zaworów.
https://intrader.pl/kompletne-rozrzady/ ... -audi.html
Jest też tam opcja tylko na zamiennikach ale z kołami.
Pamiętaj o śrubach i radzę dokupić uszczelki pokrywy zaworów.