Witam,
podczas ostatniej inspekcji auta okazało się, że 5szt! świec utopionych jest w oleju.
Mech. stwierdził, że uszczelnienie tego silnika to dość skomplikowana operacja, wiążąca się z wyjęciem silnika, rozebraniem rozrządu itp.
Przy okazji okazało się, że cewki 2szt.! są do wymiany (możliwa bezpośrednia przyczyna uszkodzenia - zalane olejem świece?). Auto ma instalację gazową i czasami poszarpuje podczs dużego obciązęnia.
Zwracam się do Szanownych Forumowiczów o sugestie, jak rozwiązać powyższy problem.
Z góry thx
[ BDW 2.4 177 KM] świece utopione w oleju 5szt.
- Zagór
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Piotr
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 1.8T APU 150KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
Re: świece utopione w oleju 5szt.
Jak świece utopione w oleju, to trzeba tylko zmienić uszczelki pod deklami i do tego naprawdę nie trzeba wyciągać silnika, chyba cię mechanior chce naciągnąć na parę złSlavi_A6 pisze:Witam,
podczas ostatniej inspekcji auta okazało się, że 5szt! świec utopionych jest w oleju.
Mech. stwierdził, że uszczelnienie tego silnika to dość skomplikowana operacja, wiążąca się z wyjęciem silnika, rozebraniem rozrządu itp.
Przy okazji okazało się, że cewki 2szt.! są do wymiany (możliwa bezpośrednia przyczyna uszkodzenia - zalane olejem świece?). Auto ma instalację gazową i czasami poszarpuje podczs dużego obciązęnia.
Zwracam się do Szanownych Forumowiczów o sugestie, jak rozwiązać powyższy problem.
Z góry thx
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: A6 Forum
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.4 ARJ 165KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna+LPG
- A6 Forum - fassi1