[ BAT 4.2 334 KM] Regeneracja wariatorow
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 180KM
- Napęd: FWD
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
[ BAT 4.2 334 KM] Regeneracja wariatorow
Jak w temacie. Czy ktoś z użytkowników 4.2 benzyna regenerował wariatory? Jak tak to jaki był koszt i czy może polecić sprawdzoną firmę?
-
- Forum Audi A6 / A7
Znam dwie osoby które regenerowały wariatory w firmie Mehenker i obie na razie zadowolone. Piszę na razie bo jedna z osób regenerowała w styczniu, a druga w marcu tego roku. Ja sam z nimi się kontaktowałem i sprawiali wrażenie kompetentnych i znających się na tym co robią. A co Ci się dzieje, że zastanawiasz się nad regeneracją wariatorów?
-
- Forum Audi A6 / A7
Kurczę..co się dzieje? Raczej co się nie dzieje.. przy rozruchu klekocze, trochę jak napinacz troche jak wariator, co ciekawe nie zawsze. Czasami codzinnie i to przy każdym odpalaniu, nie ważne czy ciepły czy zimny. A czarami odpali normalnie. Wypadnie zalonow, a w tedy klekocze na jednej głowicy, taki metaliczny klekot, kle kle kle.. jakby zawór na sucho pracował lub w coś uderzal. Ale wystarczy lekko przygazowac i jest cicho, czasami trzeba kilka razy zrobić przygazowke aby to ucichlo. Wydaje mi sie ze ten klekot i wypadanie zapłonu pojawia sie jak troche przyspiesze, teraz juz pojawia sie chyba powyżej 60km/h. Wczesniej powyżej 100. Dodatko doszlo takie dziwne rzęrzenie na srodku silnika, obroty okolo 1200. Normalnie cycki opadają. Dodoam ze mam gaz, ale d tej pory było wszystko dobrze.