Witam, przymierzam się do kupna Audi 2.4 (177km) pod instalacje lpg na długie trasy.
Chciałbym się dowiedzieć czegoś o tym silniku, jak chodzi, czy są z nim jakieś problemy, awarie, usterki itp.
Słyszałem że szwamkuje jakiś filterek, który uszkadza górne napinacze, które uszkadzają łańcuch rozrządu?
Podobno ten model bierze olej?
Pytania dot. silnika 2.4 177km PB
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 1998
- Moje auto: A6 C5
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 136KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Benzyna
Widziałem na jednej stronie po chip tuningu otrzymuje razem ok. 195KM więc może jeszcze jakiś dolot i coś jeszcze to wskoczy te 200KMmat1324 pisze:2.4 żwawe. Gdyby miało ponad 200 KM, to może i tak
.

Najbardziej interesuje mnie czy faktycznie bierze ten olej? Jeśli faktycznie tak to mniej więcej ile na ile km
Oraz sprawa tych górnych napinaczy które psują rozrząd przez ten filterek, podaje link:
minuta 2:10, czy w wersjach 2004-2007 da się zamontować zamiast takiego aluminiowy?
- yaszczur
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Paweł
- Rocznik: 2001
- Moje auto: S6 C5
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 4.2 326KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Benzyna
Jeśli jest w ośce i manualu, to można powiedzieć, że jest żwawe, opinia właścicielamat1324 pisze:2.4 żwawe. Gdyby miało ponad 200 KM, to może i tak
.

Nie wskoczy, to tylko reklama. Przyrosty po zmianach mapy w silnikach wolnossących sięgają max 5%Matevsz pisze:Widziałem na jednej stronie po chip tuningu otrzymuje razem ok. 195KM więc może jeszcze jakiś dolot i coś jeszcze to wskoczy te 200KM
Jeśli ten motor jest w dobrej kondycji, nie bierze oleju.Matevsz pisze:Najbardziej interesuje mnie czy faktycznie bierze ten olej? Jeśli faktycznie tak to mniej więcej ile na ile km
Pozdrawiam...