Sklep Ipart
Tarcze, hamulce
Sklep Bestdrive
Sklep

Przenisienie reduktora (gdzie) + problem

Silniki benzynowe
turo204
Forum Audi A6 / A7
Forum Audi A6 / A7

Przenisienie reduktora (gdzie) + problem

Post autor: turo204 » 24 wrz 2019, 14:40

Witam

zakupiłem A6C5 z zamontowanym gazem LOVATO i reduktor jest w zderzaku nad webasto (po stronie kierownicy)

Chciałbym go przenieść z dwóch powodów:
1. długie przełączanie się na gaz. przy 16-18 stopniach C na dworze przejechać muszę około 2km. teraz jeszcze gorzej. Gazownik wytłumaczył mi (nie ten co zakładał) że jest długi wąż i tak za ciepło nie ma.
2. i tu też mam problem bo czasami nie wiem czemu nie chce się przełączyć na gaz po rozruchu. Ostatnio miałem akcję po trasie około 80km bez problemu po zgaszeniu i odpaleniu po 3 godzinach próbował przełączyć ale albo silnik gasł albo dławił się i przełączał na benzynę. po przejechaniu w drugą stronę 50 km przełączył się bez problemu. Znajomy mówi że trzeba przeczyszczyć coś w parowniku i tak sobie pomyślałem że żebym doszedł do parownika to trzeba zdjąć koło + nadkole więc postanowiłem go właśnie przenieść...
No i tutaj pytanie gdzie bo miejsca pod maską nie ma za bardzo. może ktoś ma i coś poradzi?
I czy można przedłużacz ten wąż który idzie od butli do reduktora?
Czy jeżeli mam webasto to jak odsunę reduktor od niego to nie będzie gorzej podgrzewał reduktora?
I ostatnie pytanie. czy spalanie gazu przy tym silniku :
Trasa 120-140 i raz do 200km/h odcinek 120km przejechane i zatankowane 17litrów (14,2 l/100km)
miasto do pracy 4km x10 i trochę po mieście + trasy po 20x6 km. przez tydzień wyszło mi 17,5 lpg

ODPOWIEDZ

Wróć do „A6 C6 (2004-2011)”

opony samochodowe opony samochodowe hamulce
części samochodowe ucando.pl
części samochodowe iparts.pl części samochodowe motostacja