fryzjerek, no super...
Takie pstrykanie to chyba wielu z nas ma w FSI... tylko wspominałeś o wariatorze... a to jest jak widzę, coś zupełnie innego... i o dziwo... tanie
Rozmawiałeś z mechanikiem, czy to pstrykanie czemuś przeszkadza prócz denerwującego odgłosu?
Kurcze powiem ci ze mogłem cos namieszać . mechanik mi przez telefon mówił co jest zepsute jak to dziala itp. Mogłem namieszać i cos pomylić dlatego powiedziałem wariator a mechanik mógł o nim mówić bo może miał by cos wspólnego. Przyjechałem wręczył mi stare dziadostwo ale nie bede tu pisal co to jest jak to działa bo nie mam zielonego pojęcia . być może to komuś z was pomoże ta informacja ze po wymianie tego cale stukanie cykanie klekotanie ustało po pierwszym uruchomieniu silnika. Nie wiem jak to jest w a6 w tfsi czy tez jest cos takiego ale u mnei to pomogło . Nie zadawałem mu takiego pytania w ogóle bo ja nie wsiądę do auta jak cos mi piknie stuknie mrugnie wiec nie przyszło by mi na myśl czy można jeździć jak cos jest nie tak.
Mam go w ręce ale nie ma jakis sensownych numerów. ja pojechałem do aso i pokazałem im to w ręce koleś znalazł i zamówił . Orientowałem sie co to jest tak mniej więcej . Ten magnes powoduje wypuszczenie takiej iglicy co znowu wpływa na zwiększenie dopływu oleju gdzieś tam i to reguluje ustawienie walka rozrządu. pewno jak to czyta jakiś mechanik to sie śmieje no ale tak mi to wytłumaczono. Byc może u was będzie co innego u mnie to było przyczyna . dodaje ci foto gdzie sie to znajduje moze jakos znajdziesz numer tej części
fryzjerek, pewnie chodzi o ten element... faktycznie związany z przestawianiem faz rozrządu... jednakże, Twój silnik to rzędowa 4... a u nas trochę inna konstrukcja w V6...
No tak . Napisałem posta z myślą żeby pomóc innym co mieli ten problem z cykaniem w TFSI . Sam szukałem po necie informacji i trafiłem na wasze forum . Ale widze ze np Unek ma 2.0 tfsi to inna konstrukcja?? myslalem ze to samo ze wszystkie 2.0 sa 4 cylindrowe.
wymieniam właśnie zawór podciśnienia jakiś bo podobno on ,,klekocze" oraz tez zauważyłem ze głośno chodzi pompa paliwa i dlatego możne takie klepanie słyszalne jest na tej stronie silnika gdzie jest pompka paliwa .
Macku mam identyczny problem jak u ciebie w swoim 3.0 tfsi o przebiegu 58 tys km. Mozesz opisać czy udało cii się rozwiązać ten problem i co było przyczyną