Witam wszystkich,
jak w temacie potrzebuje pilnej pomocy mianowicie. 26 maja odpaliłem auto ale pezeraźliwie coś stukało metal o metal. Auto mechanika, wyjoł skrzynie diagnoza padł górny napinacz rozrządu od pasażera. Kupiłem wszystkie części rozrządu (łańcuchy, napinacze, śruby i wszystko co można wymienić w rozrządzie wraz z uszczelkami).
Mechanik wymienił wszystko auto odapiło ale po rozgrzaniu i zgaszeniu pojawiał sie błąP0366 błąd ułożenia wałka rozrządu głowicy B - błąd obwodu albo brak obwodu.
Padła decyzja wariatory - kupiłem używki bo już mi się kasa skończyła po zapłaceniu za rorząd w serwisie i mechanikowi za robote.
Wariatory na głowicy od pasażera wymienione błąd dalej sie pokazuje. diagnoza u elektromechniak za niskie ciśnienie oleju w silniku - zabity smog w misce olejowej, rozebrane faktycznie było troche syfu wyczyszczone błąd dalej się pokazuje.
Kolejny pomysł aby przełożyć wariatory z prawej na lewą głowice zęby sprawdzić czy to nie jest wina wariatorów może te kupione też uszkodzone. Zamiana wariatorów stronami błąd dalej się pokazuje i dodatkowo metaliczne stukanie pomiędzy głowicami jakby z kolektora.
Prosze Was poradźcie co robić albo gdzie pojechać zeby ktoś to zrobił.
Jestem podłamany maxymalnie u mnie w okolicy ząden mechanik nie wie co i jak zrobić.
Dodatkowe pytanie czy jest jakieś powiązanie wymiany oleju z padnięciem napinacza - olej wlany taki sam jak wcześniej tylko słyszałem zę jest jakaś procedura wymiany oleju mechanik wybrał olej z filtra włożył filter i olej wlewał do silnika nie przez flter - gdzieś czytałem ze powinno się zalać wcześniej filter olejem czy to prawda? Czy to mogło spowodować klęske napinacza i obecne problemy?
[ AUK 3.2 256 KM] Problem z silnikiem. Potrzebuje pilnej pom
Po takiej wymianie nic się nie powinno stać. Po prostu pech. Szukaj oznaczenia błedów na ross tech.
1 16750/P0366/000870 - Czujnik położenia wałka rozrządu B Bank 1 (G300): Nieoczekiwane sygnal
1.1 Ewentualne objawy
1.2 Możliwe przyczyny
1.3 Możliwe rozwiązania
1.4 Uwagi specjalne
16750/P0366/000870 - Czujnik położenia wałka rozrządu B Bank 1 (G300): Nieoczekiwane sygnal
ewentualne objawy
Światło wskaźnika usterki (MIL) aktywnych
możliwe przyczyny
Przewodów z / do czujnika położenia wałka rozrządu (G300) wadliwego
Czujnik położenia wałka rozrządu (G300) wadliwe
Niedobór mechanicznych powodujących Pasek Przesunięcie
Wałek rozrządu nie Tymczasowy poprawnie
Dla noszone
Rozciągniętego łańcucha lub paska
Wałka rozrządu wydania
Niskie ciśnienie oleju
możliwe rozwiązania
Sprawdź połączenia z / do czujnika położenia wałka rozrządu (G300)
Sprawdź Czujnik położenia wałka rozrządu (G300)
Sprawdź Timing, pas / łańcuch, przewodniki, przestawienie
Uwagi specjalne
Kiedy znaleźć w 3.2 FSI
Proszę zobaczyć TPI 2012630 informacji o Dostrajaczach wałków rozrządu wiążące.
Jeśli regulator wałka rozrządu jest podejrzany może być w stanie zamienić składniki lewej i prawej stronie, aby zobaczyć, czy porusza się kod błędu (dostarczające części są kompatybilne).
1 16750/P0366/000870 - Czujnik położenia wałka rozrządu B Bank 1 (G300): Nieoczekiwane sygnal
1.1 Ewentualne objawy
1.2 Możliwe przyczyny
1.3 Możliwe rozwiązania
1.4 Uwagi specjalne
16750/P0366/000870 - Czujnik położenia wałka rozrządu B Bank 1 (G300): Nieoczekiwane sygnal
ewentualne objawy
Światło wskaźnika usterki (MIL) aktywnych
możliwe przyczyny
Przewodów z / do czujnika położenia wałka rozrządu (G300) wadliwego
Czujnik położenia wałka rozrządu (G300) wadliwe
Niedobór mechanicznych powodujących Pasek Przesunięcie
Wałek rozrządu nie Tymczasowy poprawnie
Dla noszone
Rozciągniętego łańcucha lub paska
Wałka rozrządu wydania
Niskie ciśnienie oleju
możliwe rozwiązania
Sprawdź połączenia z / do czujnika położenia wałka rozrządu (G300)
Sprawdź Czujnik położenia wałka rozrządu (G300)
Sprawdź Timing, pas / łańcuch, przewodniki, przestawienie
Uwagi specjalne
Kiedy znaleźć w 3.2 FSI
Proszę zobaczyć TPI 2012630 informacji o Dostrajaczach wałków rozrządu wiążące.
Jeśli regulator wałka rozrządu jest podejrzany może być w stanie zamienić składniki lewej i prawej stronie, aby zobaczyć, czy porusza się kod błędu (dostarczające części są kompatybilne).
Pomogłem? Kliknij