[ BDW 2.4 177 KM] Problem z odpaleniem cieplego silnika
[ BDW 2.4 177 KM] Problem z odpaleniem cieplego silnika
Witam serdecznie,
Dziś po przejechaniu 100 km i wyłączeniu auta na stacji paliw, po 5 minutach chciałem odpalić auto i jechać dalej.
Niestety, nie dane mi było. Po przekręceniu zapłonu kontrolki OK a auto nie chciało odpalić. Wrażenie jakby ktoś zabrał cały prąd. Kilka dni temu wymieniłem akumulator o parametrach zalecanych. Auto było na serwisie, ten problem jakiś czas temu mnie dopadł ale w serwisie nic nie znaleźli no i wymieniłem aku. Po kolejnych minutach auto odpaliło jakby nigdy nic. Za kilka dni podjadę do serwisu ale może Ktoś z szanownych forumowiczów miał podobny problem i podzieli się swymi uwagami?
Dziś po przejechaniu 100 km i wyłączeniu auta na stacji paliw, po 5 minutach chciałem odpalić auto i jechać dalej.
Niestety, nie dane mi było. Po przekręceniu zapłonu kontrolki OK a auto nie chciało odpalić. Wrażenie jakby ktoś zabrał cały prąd. Kilka dni temu wymieniłem akumulator o parametrach zalecanych. Auto było na serwisie, ten problem jakiś czas temu mnie dopadł ale w serwisie nic nie znaleźli no i wymieniłem aku. Po kolejnych minutach auto odpaliło jakby nigdy nic. Za kilka dni podjadę do serwisu ale może Ktoś z szanownych forumowiczów miał podobny problem i podzieli się swymi uwagami?
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Tomek
- Rocznik: 2005
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 2.7TDI 163KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Manual
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Czyli wymiana na nowy ( sam zakup cena ponad 1100,00zł ) lub regeneracja. Przypomniałem sobie, że gdy auto się rozgrzewa to łapie temperaturę tak 70 stopni a potem dopiero po dłuższej chwili dochodzi do 90 i tak już zostaje. Na starym akumulatorze miałem sytuacje, że przewód od masy przy aku. był strasznie gorący i auto nie chciało odpalić. Wtedy w serwisie, tam się to stało, powiedziano mi, że rozrusznik bierze duży prąd ( o co tu chodzi, nie wiem ).
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
- Naprawa Audi A6
- Forum Audi A6 / A7
- Kontakt:
Witam,
jestem tu nowy i zagladam, poniewaz dopiero sie zastanawiam nad zmiana autka na audi ale spotkal mnie niedawno podobny problem.
W moim przypadku dzialo sie dokladnie tak jak u kolegi, ale jak juz sie zakrecil rozrusznik to odpalal bez problemu.
Okazalo sie ze padal mi przekaznik, wystaczylo wymienic i problem z glowy - taki banal ale nie wpadlem na niego od razu
pozdrawiam,
r4q
jestem tu nowy i zagladam, poniewaz dopiero sie zastanawiam nad zmiana autka na audi ale spotkal mnie niedawno podobny problem.
W moim przypadku dzialo sie dokladnie tak jak u kolegi, ale jak juz sie zakrecil rozrusznik to odpalal bez problemu.
Okazalo sie ze padal mi przekaznik, wystaczylo wymienic i problem z glowy - taki banal ale nie wpadlem na niego od razu

pozdrawiam,
r4q
- sosna
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Damian
- Rocznik: 2006
- Nadwozie: Limuzyna
- Silnik: 2.4 ALF 165KM
- Skrzynia: S-tronic
- Paliwo: Benzyna
- Kontakt:
kolego ale od czego przekaznik? gdzie go szukac bo mam podobny problem i nie wiem gdzie zaczac szukac czy odrazu rozrusznik czy ten przekaznikr4q pisze:Witam,
pozdrawiam,
r4q