Witam serdecznie,
Mam problem z Moim Audi,
Wróciłem z pracy jak zawsze, i kiedy chciałem jechać na drugi dzień do pracy to samochód odpalił i po chwili zgasł.
Błąd który pokazuje komputer to p0365 Czujnik położenia wałka rozrządu B zespół 1 (G300)
Teraz tak znalazłem ten czujnik i go wymieniłem, i nic nie pomogło,
Teraz pytanie czy spotkał się ktoś z takim przypadkiem,
I co można zrobić w tej sytuacji, samochód stoi i nie odpala.
[ AUK 3.2 256 KM] Problem P0365Audi a6 c6 3.2 Quatrro Kod si
-
- Forum Audi A6 / A7
- Imię: Mateusz
- Rocznik: 2011
- Moje auto: A6 C6
- Nadwozie: Avant
- Silnik: 3.0 CDYA 239KM
- Napęd: Quattro
- Skrzynia: Tiptronic
- Paliwo: Diesel
- Kontakt:
Na pewno wymieniłeś dobry czujnik? Stojąc przed autem jest on z lewej strony silnika (numer 5 ze schematu poniżej).
![Obrazek]()
Od roku modelowego 2007 są inne czujniki Halla, więc może nie ten zamontowałeś. Na próbę możesz zamienić miejscami czujniki z danej głowicy, czyli numer 3 z numerem 5. Na drugiej głowicy masz kolejne dwa czujniki Halla i wszystkie 4 są takie same.
Od roku modelowego 2007 są inne czujniki Halla, więc może nie ten zamontowałeś. Na próbę możesz zamienić miejscami czujniki z danej głowicy, czyli numer 3 z numerem 5. Na drugiej głowicy masz kolejne dwa czujniki Halla i wszystkie 4 są takie same.
Błąd który podajesz p0365 mówii o czujniku położenia wałka rozrządu, którego uszkodzenie nie spowoduje, że samochód nie zapali. Więc to błędny trop. Ty wymieniasz czujnik położenie wału który jest w obudowie skrzyni. Nic się nie zmienia i prawidłowo bo wymieniasz dobre elementy. Odpuść sobie te czujniki i szukaj przyczyny gdzie indziej. Może immobilizer nie szczytuje kluczyka, może pompa paliwa itp. Nie wszystkie obwody są monitorowane przez OBD2.
Już zamówiłem czujnik położenia wałka rozrządu to go wymienie, dziękuje za informacje, bede szukał rozwiązania bo samochód stoi na podziemnym parkingu, do którego laweta nie wiedzie i mieszkam za granicą. Jak rozwiąże problem podzielę się z wami tą wiedzą.Jano18 pisze:Błąd który podajesz p0365 mówii o czujniku położenia wałka rozrządu, którego uszkodzenie nie spowoduje, że samochód nie zapali. Więc to błędny trop. Ty wymieniasz czujnik położenie wału który jest w obudowie skrzyni. Nic się nie zmienia i prawidłowo bo wymieniasz dobre elementy. Odpuść sobie te czujniki i szukaj przyczyny gdzie indziej. Może immobilizer nie szczytuje kluczyka, może pompa paliwa itp. Nie wszystkie obwody są monitorowane przez OBD2.
[ Dodano: 2019-10-01, 05:07 ]
Dziś rano wymieniłem czujnik położenia wałka rozrządu (czujnik nr 5 z rysunku wyżej) dalej jest bez zmian, samochód kreci i nie odpala, nie mam już pomysłów gdzie zajrzeć aby coś więcej znaleźć. Nikt nigdy nie spotkał się z czymś takim