[ BDW 2.4 177 KM] Nierówna praca silnika po odpaleniu
[ BDW 2.4 177 KM] Nierówna praca silnika po odpaleniu
Witam. Od kilku dniu, gdy temperatura powietrza spadła poniżej 10 stopni moja AUDICZKA zaczeła się dziwnie zachowywać chwilę po zapaleniu silnika. Mianowicie zaczyna nierówno pracować. Zauważyłem że oświetlnie wewnętrzne jak i zewnętrzne zaczyna pulsować zgodnie z rytmem silnika. Po dodaduniu kilkukrotnym gazu problem znika. Auto posiada nową instslacje gazową która jest po regulacji. Proszę o Wasze sugestie co to może być. Pozdrawiam
- ratchet
- Forum Audi A6 / A7
- Moje auto: S6 Plus C4
Teoretycznie jeśli ze świecami byłoby coś nie tak to samochód powinien gorzej się zachowywać na gazie....
Może po dłuższym postoju gaz się przedostaje na cylindry i dopóki układ się nie opróżni z tego nadmiaru to nierówno pracuje? Spróbuj odpalić raz po razie na zimnym czy jest tak samo a za drugim razem odpal poczekaj aż zacznie równo pracować zgaś i odpal ponownie.
Można też sprawdzić zakręcając zawór przy butli, wypalić resztkę gazu z układu, wyłączyć centralką instalacje lpg i poczekać na drugi dzień co się będzie działo.
Może po dłuższym postoju gaz się przedostaje na cylindry i dopóki układ się nie opróżni z tego nadmiaru to nierówno pracuje? Spróbuj odpalić raz po razie na zimnym czy jest tak samo a za drugim razem odpal poczekaj aż zacznie równo pracować zgaś i odpal ponownie.
Można też sprawdzić zakręcając zawór przy butli, wypalić resztkę gazu z układu, wyłączyć centralką instalacje lpg i poczekać na drugi dzień co się będzie działo.